Forelltorget smygstartar

På Bollmora torg har ett tillfälligt torg tagit plats. Popup-torget kommer att stå på platsen till omkring 2027, i väntan på att nya Forelltorget ska börja byggas. Det här är en mötesplats där vi prövar idéer till det permanenta torget och ger dig möjlighet att tycka till.

Vi vill veta vad du tycker! Rösta senast 31 augusti

Skissarbetet för nya Forelltorget är påbörjat, bland annat finns det redan planer för konsten på torget. Och delar av det tillfälliga torget hoppas vi kunna flytta med till det nya torget.

Det finns fortfarande delar kvar att planera. Nu har du chansen att rösta för att påverka den slutliga utformningen av det permanenta torget.

Omröstningen pågår till och med 31 augusti 2024.

Resultatet kommer att publiceras på den här sidan.

Skiss över torg med markmålning, långbord, vågformade skärmar med sittyta samt belysning spänd på vajer ovanför och bokstäver som formar ordet Forelltorget.

På det tillfälliga torget utanför Forellen ser du målat mönster på marken, ett långbord och vågformade skärmar med plats för den som vill sitta. Ovanför dinglar bokstäver som bildar namnet på det kommande torget.

En plats för Tyresöpoesi

Under sommaren är de vågformade skärmarna fyllda med magnetiska ord hämtade från intervjuer med Tyresöbor.

Vad är Tyresö för dig? Besök det tillfälliga torget och skapa din egen poesi. Dela i sociala medier med #tyresöpoesi så kanske din dikt blir publicerad här på sidan.

Tyresöbornas publika vardagsrum

Forelltorget ingår i Norra Tyresö Centrum, etapp 7 och är en del av den pågående detaljplanen.

Läs mer om hela detaljplanen

Skiss över nya torget uppifrån.

En tidig preliminär skiss över det nya Forelltorget. Arbete med torgets utformning pågår, så skissen kan justeras.

Nya Forelltorget ska vara en inbjudande och attraktiv plats och är tänkt att vara Tyresö kommuns publika vardagsrum i hjärtat av Norra Tyresö Centrum.

Utvecklingen av Norra Tyresö Centrum startade 2013 och pågår i flera etapper. Omkring 2035 ska den nya stadsdelen stå helt klar.

Läs mer om utbyggnaden av Norra Tyresö Centrum

Sidan publicerad av: Samhällsbyggnadskontoret
Senast uppdaterad: 7 juni 2024