15 mars 2021

Spaden i marken för radhus på Kryddvägen

En lerig marseftermiddag invigde kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson den tredje och sista etappen av nya bostäder vid Kryddvägen. Byggaktören Toofab ska bygga 20 radhus, som planeras vara klara för de första inflyttarna vid årsskiftet 21/22.

Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson och Toofabs vice VD Benjamin Toofani invigde byggnationen av de nya husen på Kryddvägen.

I ett område precis söder om äldreboendet i Villa Basilika i Bollmora har marken börjat jämnas inför uppförandet av 20 bostadsrättsradhus. Trots att bygget knappt kommit igång har intresset för bostäderna varit stort. Enligt byggaktören Toofab är det många med bakgrund i Tyresö som vill flytta tillbaka efter några år på andra platser. Redan till årsskiftet 21/22 planeras de första bostäderna vara klara för inflyttning.

Området består av 8 radhus i tegel och 12 med gul träfasad.

Åtta av de kommande husen ska ha tegelfasad tolv träfasad, alla med stora fönsterpartier och sedumbeklädda tak. Eftersom många barnfamiljer väntas flytta hit ska området få en mindre lekplats och entreprenören hoppas också kunna tillföra till exempel ett mindre utegym.

Radhus med gul träfasad
Radhus i tegel

Detta är den tredje och sista etappen av husbyggnationen i anslutning till Kryddvägen i Bollmora. 2018 färdigställdes två lamellhus med 48 hyreslägenheter, och under 2019 stod ett område med 47 rad- och parhus på östra sidan om Kryddvägen klart.

Sidan publicerad av: Maria Harvig
Senast uppdaterad: 15 mars 2021