09 oktober 2018

Klart med ny vårdcentral i Tyresö Strand

Tyresö får en ny vårdcentral i vinter. Det är företaget Riddarens som inom några månader öppnar sin verksamhet i nybyggda kvarteret Grindstolpen.

Kortsidan av ett nybyggt grönt flerbostadshus i 6 våningar, sluttande ned mot 4 våningar.

Senare i år öppnar en ny vårdcentral i Grindstolpen vid Strandrondellen.

Etableringen har varit på gång en längre tid och i förra veckan blev också bygglovet för den nya verksamheten klart.
– Det är jättebra och jätteroligt att vi äntligen kan få en ny vårdcentral på plats. Många Tyresöbor har väntat länge på detta och vi är också väldigt glada att den öppnar i Tyresö Strand, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

Servicen flyttar närmare Raksta och Brevik

Att vårdcentralen hamnar just i Tyresö Strand är strategiskt viktigt, menar Fredrik Saweståhl.
– Den här kommundelen växer och den behöver den här typen av service. Från kommunens sida har vi jobbat i flera år för detta. Vi ser därför verkligen fram emot att Riddarens ska öppna här, säger han och fortsätter:
– Sen är det så att alla som bor i Tyresö Strand, Brevik eller Raksta har ju idag inte någon vårdcentral som ligger närmare än den som ligger i Tyresö Centrum. Men i och med att den här vårdcentralen öppnar här i Strand så flyttar servicen närmare.

Avlastar andra vårdcentraler i kommunen

Han menar också att etableringen av vårdcentralen i Tyresö Strand kommer öka tillgängligheten vid övriga vårdcentraler i kommunen.
– Den avlastar också de andra vårdcentralerna och det kommer att göra att man mycket snabbare kommer att få tid var man än bor i kommunen. Alla våra vårdcentraler får helt nya möjligheter att leva upp till vårdgarantin.

Bygget av kvarteret Grindstolpen blev klart tidigare i år och innehåller totalt 50 lägenheter samt 13 radhus. Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef, menar att en av fördelarna med att bygga fler bostäder i kommunen är att det också blir enklare att förbättra servicen i de olika kommundelarna. Bygget av kvarteret Grindstolpen är ett tydligt exempel på detta.
– Utöver att det blir enklare att bygga ut servicen i kommunen så blir kvarteren också mer levande om vi kan kombinera bostäder med lokaler för olika typer av ändamål, konstaterar hon.

Sidan publicerad av: Karl Schriver-Abeln
Senast uppdaterad: 12 oktober 2018
Upp