07 juni 2017

Byggplank blev snyggplank – tack vare elever

Byggarbetsplatser ser inte alltid så roliga ut. Men tack vare klass 6 på Njupkärrs skola är nu byggplanket vid bio Forellen, som skärmar av bygget mot Norra Tyresö Centrum, härligt att beskåda.

Intensivt arbete under våren

Under våren har klass 6 på Njupkärrs skola haft ett hemligt projekt på gång. De har jobbat på både lov och efter skolan för att få sitt projekt klart. 7 juni var det äntligen dags för avtäckning av deras alster; en rejäl uppfräschning av ett anonymt byggplank.

Gyllene stad i rött och gult

Projektet initierades av projektgruppen för Norra Tyresö Centrum, och de hade bett klassen att skapa ”sin stad”. Under ledning av läraren Jeanette Höglin har eleverna tillsammans jobbat med idéer, skisser och målning av stora plywoodskivor. Resultatet är en härlig mix av byggnader och mönster, med fåglar svävande ovanför. Eleverna berättar att färgerna som valts är hämtade från kommunens vapen: Rött och gult, kompletterat med svart och guld.

Elevernas skapelse finns att beundra vid norra delen av Bollmora torg. Det kommer att sitta uppe så länge byggnationen av de första husen i Norra Tyresö Centrum pågår, åtminstone till 2019.

Sidan publicerad av: Karl Schriver-Abeln
Senast uppdaterad: 19 februari 2018