Så startar du grannsamverkan

Vem som helst som bor i Tyresö kan starta grannsamverkan. Grannsamverkan är ett sätt att förhindra brott och öka tryggheten i och kring ditt boende tillsammans med dina grannar. 

Hur startar man grannsamverkan

  • Kontakta dina grannar – finns det intresse att ni startar grannsamverkan där du bor?
  • Om det finns intresse – är det någon mer än du som kan tänka er att vara kontaktombud mot polisen och Tyresö kommun? Det är lämpligt att man är minst två stycken kontaktombud så att ni kan stötta varandra. Vanligen är man en eller två kontaktombud till 10-20 hushåll. Är det ett stort område, med många hushåll rekommenderas flera kontaktombud. Hur många kontaktombud ni är bestämmer ni själva.
  • När ni är minst ett kontaktombud och ni vet att era grannar är intresserade av att starta grannsamverkan, kontaktar ni den brottsförebyggandestrategen på Tyresö kommun.
  • Blivande kontaktombud bjuds in till utbildningstillfälle.
  • Utbildning genomförs med de utsedda kontaktombuden i det nya grannsamverkansområdet. Utbildningen består av en genomgång av informationsmaterial. Utbildningen tar cirka en timme och är kostnadsfri. Skyltar delas ut. Utbildningen genomförs en gång per år.

Varje år bjuds samtliga grannsamverkansombud in till ett öppet årsmöte där vi går igenom året som gått och bjuder på lite olika tips eller information.

Nästa utbildningstillfälle för nya kontaktombud:

Nästa tillfälle är ännu inte satt, men är du intresserad av att starta upp grannsamverkan, kontakta: isa.strandberg@tyreso.se.

Läs mer om grannsamverkan i Tyresö


Sidan publicerad av: sakerhetsenheten@tyreso.se
Senast uppdaterad: 28 november 2023