Föreningsvärdar

Just nu agerar tre föreningar värdar i Tyresö - på tre olika geografiska områden i trygghetsskapande syfte.

Sedan i somras har föreningar agerat föreningsvärdar i kommunen som ett samarbete mellan Tyresö kommun och föreningslivet. Syftet är att skapa en trygg vuxen närvaro utomhus på kvällar och nätter.

Föreningarna vistas utomhus i gula västar under vissa fredagar och lördagar mellan klockan 20:00 och 02:00 mot en ersättning. Deras uppdrag är att interagera och aktivera personer de möter, och många gånger handlar det om ungdomar som umgås utomhus. En bonus är även att några ungdomar kanske också blir intresserade av föreningsliv och får då en direktkontakt med en utav alla föreningar som finns i kommunen.

Föreningarna sköter själva upplägget med vilka som ska gå när, och hur många som ska gå samtidigt. Dock ska föreningarna alltid gå minst tre personer samtidigt. Föreningen rapporterar sedan om kvällen/natten till kommunen så att vidare samverkan kan ske vid behov.

I somras var det två föreningar som fick inleda detta samarbete, och i höst är dem tre. Hanvikens SK vistas i Trollbäcken, Bollmora Inter i Bollmora-området och Tyresö Handboll i Strand-området.

Det här konceptet pågår just nu istället för föräldravandringar som tidigare har funnits i Tyresö. Är man dock förälder eller medborgare som gärna vill vara delaktig i att delta i trygghetsvandringar så finns även konceptet vandringsombud, som kan läsas mer om här:

Vandra för trygghet

Sidan publicerad av: sakerhetsenheten@tyreso.se
Senast uppdaterad: 29 april 2021

Hitta på sidan