Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Information och extra tillsyn

Genom grannsamverkan får de anslutna hushållen ta del av information som skickas ifrån kommunen och polisen. Information skickas till de kontaktombud som som finns i varje grannsamverkansområde.

Det är sedan de olika kontaktombuden i varje område som skickar informationen vidare till anslutna hushåll i sitt grannsamverkansområde.

Syftet med utskicken är att du och dina grannar ska bli informerade om vad som händer i kommunen, lära er hur tjuven går till väga och att på så sätt bli bättre på att förebygga brott i er egen boendemiljö.

De är upp till varje grannsamverkansområde hur många kontaktombud man vill ha. Man brukar dock rekommendera 10-15 hushåll för varje kontaktombud. Är man ett större grannsamverkansområde kan man vara flera kontaktombud.

Information som skickas till grannsamverkansombuden

  • Inbrottsinformation. Var- och när inbrottet skedde, vilket modus man använde sig av, om det finns något speciellt signalement. Vilken typ av gods man kom över. Skickas vanligen ut några gånger i veckan om det skett några inbrott.
  • Tips och råd, om till exempel förebyggande åtgärder och skydd. Skickas ut några gånger per år.
  • Annan viktig information som har med det brottsliga förebyggande arbetet att göra. 

Samarbete med trafikskolorna och hunddagis

De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö kommun och polisen samarbetar med Tyresö Trafikskola, Körkortsakuten, Hundblick och Dog Valley som hjälper till att skapa ett tryggare Tyresö.

De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola och Körkortsakuten som då övningskör extra mycket på adresserna som senast blivit utsatta för inbrott.

Dessutom är hunddagisen Hundblick och Dog Valley ute och går promenader med hundar på inbrottsdrabbade gator.

Vill ditt företag eller din verksamhet vara med och öva tillsyn i Tyresö? Kontakta gärna Tyresö kommun, säkerhetsenheten. 

Sidan publicerad av: sakerhetsenheten@tyreso.se
Senast uppdaterad: 1 mars 2018
Upp