Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Föräldravandringar

Med hjälp av föräldravandringar försöker Tyresö kommun skapa en lugn och trygg miljö för alla, särskilt för barn och unga.

Vi vill låna er som är tonårsföräldrar i två timmar per läsår för att ni ska göra det som ni kan bäst: prata och ta kontakt med tonåringar.

Tyresö kommun har ansvaret för föräldravandringarna och schemalägger vandringarna och organiserar dem tillsammans med fritidsverksamheten. Kommunen samverkar med Svenska kyrkan.

Varje klass är ansvarig för en föräldravandringshelg per läsår eller ett antal pass för en helg. Varje vandringstillfälle är två timmar. Det innebär att man som förälder vandrar ett pass om 2 timmar per barn under ett tillfälle per läsår. Passen är förlagda klockan 20-22 eller 22-24, fredag och lördag kväll. Vandringarna går efter en bestämd rutt.

Varje familj med ett barn i årskurs 6-9 får ett brev hemskickat till sig när det närmar sig deras helg för föräldravandring.

Vandringarna utgår från tre olika adresser:

  1. Fritidsgården Nyboda skola, Pluggvägen 6E.
    • Föräldrar till barn i Bergfotens-, Dal-, Fårdala-, Krusboda-, Njupkärrs-, Nyboda eller Stimmets skolor utgår från denna adress.
  2. Fritidsgården Kringlan, Vendelsövägen 42.
    • Föräldrar till barn i Fornuddens-, Hanvikens-, Kumla-, Kunskaps- eller Sofiebergskolan utgår från denna adress.
  3. Tyresö kyrka församlingshemmet, Kyrkvägen 6.
    • Föräldrar till barn i Strandskolan och Tyresö skola utgår från denna adress.

Föräldrarna samlas på utgångsplatserna, fritidsgårdarna och får där aktuell information och viss utrustning i form av västar, ryggsäck, telefonnummer med mera.

Föräldravandringar bedrivs på våren och på hösten då skolorna börjar igen.

Har du frågor gällande föräldravandringarna, till exempel vilken tid du schemalagts, kan du kontakta säkerhetsenheten (kontaktuppgifter finns upptill på sidan).

Sidan publicerad av: sakerhetsenheten@tyreso.se
Senast uppdaterad: 20 november 2019
Upp

Hitta på sidan