För röstmottagare

Tack till alla som har anmält intresse för att arbeta som röstmottagare under valet i höst. Du som har tilldelats ett uppdrag har fått information via e-post eller brev.

24 augusti till 11 september 2022 är det val till riksdag, kommun och region. För att kunna genomföra valet är Tyresö kommun beroende av röstmottagare - både under förtidsröstningen och på valdagen. Alla platser är tillsatta.

Arbetsuppgifter

Arbetet som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt arbetssätt, en förmåga att vara serviceinriktad samt höga krav på noggrannhet. Du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Som ersättning får du ett skattepliktigt arvode som varierar beroende på arbetad tid och den roll du har i vallokalen. Rollen du får i vallokalen bestäms både av dina tidigare erfarenheter av att jobba i val och dina önskemål. Som röstmottagare eller rösträknare krävs ingen tidigare erfarenhet. Du måste vara 18 år och tala god svenska. Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val.

Du som har tilldelats ett uppdrag har fått en inbjudan till utbildning via e-post.


Frågor?

Har du frågor eller funderingar kan du höra av dig via e-post till val@tyreso.se


Sidan publicerad av: kommunkansli@tyreso.se
Senast uppdaterad: 4 maj 2022

Hitta på sidan