Tyresö värd för regional fritidsmässa

Pressmeddelande 2019-08-26. Fritidsmässan minfritid.nu är Sveriges största mässa för personer med funktionsnedsättning. I år arrangeras den på Kulturcentrum Kvarnhjulet i Tyresö den 13 september klockan 10.00-15.00. Programmet är späckat med prova på-aktiviteter, workshops och underhållning med bland andra Renaida.

Ung flicka i långt mörkt hår och vit klänning tittar in i kameran.

Renaida. Foto: Ida Fia Svenningsson

Mässan minfritid.nu är ett samarbete mellan kommunerna Tyresö, Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nynäshamn, Salems och Stockholms stad. I år är det Tyresö kommun som står för värdskapet.

– Syftet med mässan är att förmedla fritidsaktiviteter till personer med funktionsnedsättningar, säger projektledare Riisa Löfström. Vi hoppas att alla besökare ska upptäcka någon föreningsaktivitet som de gillar och vill fortsätta med. Och förstås knyta nya sociala kontakter och ha riktigt roligt! Det är fri entré och tillgängligt för alla.

Dagen bjuder också på en rad spännande artister. Vi får se den coola sångerskan Renaida, känd från Idol och Stjärnornas stjärna, den karismatiske rapparen Nzingaboy från Talang samt flera Funkisfestivalsvinnare, bland andra Tyresös egen Moises Rumie. Levande sagofigurer gestaltade av Drakar & Dragqueens minglar på området tillsammans med den musikaliska teatergruppen Teater Sláva och clownen och ”prestationsprinsessan” Miss Weltmeister.

Riisa Löfström fortsätter:

– Vi har ett tjugotal utställare och föreningar på plats som arrangerar bland annat fotboll, basket, dans och teater – mässan är ett bra tillfälle att prova på något nytt. Ett annat roligt inslag är vår hinderbana där Marit Sundin och Niclas Rodhborn från tv-programmet ”Vinnarskallar” utmanar publiken att forcera hindren i rullstol. Inte så lätt men kul!

På eftermiddagen blir det en föreläsning med Maria Lindgren som kan intressera mässans målgrupp och deras anhöriga. Maria Lindgren är lärare, specialpedagog, förälder och författare till boken "Hjälp jag drunknar! En förälders kamp för sitt barn och om vägen tillbaka”. Här berättar hon om sin tillvaro med barn med epilepsi, ADHD och autism, om svårigheterna men också hur en bra vardag kan formas om man får rätt stöd.

– Alla som är partysugna efter mässans stängning kan komma på efterfest med Dogge Doggelito på Bergfotens fritidsgård klockan 19.30, avslutar Riisa Löfström.

FAKTA

Dag: Fredag 13 september 2019

Klockan: 10.00–15.00 (prova på-aktiviteter 10.00-15.00, föreläsning 15.15–16.00).

Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6, nära Tyresö centrum

Program: www.minfritid.nu Länk till annan webbplats.

Kontakt: Riisa Löfström, projektledare, 08-578 299 65, riisa.lofstrom@tyreso.se

Om mässan: Mässan minfritid.nu är ett regionalt samarbete vars syfte är att förmedla fritidsaktiviteter till personer med funktionsnedsättning. Samarbetspartners är kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nynäshamn, Salem och Tyresö samt Stockholms stad som är medfinansiär. 2019 är det Tyresö kommun som står för värdskapet.

För bilder, kontakta Kristina Erdholm, förvaltningskommunikatör, e-post: kristina.erdholm@tyreso.se

Sidan publicerad av: kommunikation@tyreso.se
Senast uppdaterad: 18 maj 2021

Hitta på sidan