Föräldrautbildning - ABC

ABC står för Alla barn i centrum och är ett program med fyra föräldraträffar som syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar.

Om ABC:s föräldrautbildning

Hur vill du att ditt barn ska komma ihåg dig om 20 år? Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Därför arrangerar vi föräldrautbildningar i form av ABC:s gruppträffar. På träffarna varvar vi diskussioner, filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling.

För vem?

ABC-träffarna riktar sig till alla föräldrar boende i Tyresö, med barn 3-12 år i Tyresös förskolor och skolor. Programmet består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Hela programmet pågår under ungefär två månader och varje möte tar cirka två och en halv timme. De digitala träffarna är något kortare. Träffarna är gratis.

Anmälan HT 2021

Nu startar vi upp ABC-träffarna för hösten 2021. Sammanlagt erbjuder vi tre kurser under hösten. En kurs kommer att vara digital, de andra två kurserna kommer att ske med träff i lokal. Observera att det kan komma att ändras snabbt, beroende på restriktionerna gällande covid-19.

Det finns tyvärr inga platser kvar, det är fullt på alla kurser

ABC-kurser hösten 2021

Vi följer restriktioner gällande covid-19. Vi kommer att genomföra en kurs digitalt och två kurser med träff i lokal.

Om kursen

Kursen innehåller fyra träffar. Om ni är två vårdnadshavare är det önskvärt att båda är med på kursen. Om det inte är möjligt, bör det vara samma person som går på alla gruppträffarna.

På grund av rådande situation med covid-19 är antalet platser begränsade till 7– (vid träffar i lokal) därför är det mycket viktigt att du som anmäler dig verkligen kan komma på alla fyra träffar.

Efterfrågan på platser är mycket stor och därför kommer gruppledarna att begära bekräftelse på din anmälan, annars går platsen till någon på reservlistan.

Kurser hösten 2021


Kurs 1 fullt

Digitalt via Skype
Tisdagar jämna veckor, med start den 7 september.
Datum: 7 september, 21 september, 5 oktober och 19 oktober .
Tid: 17.00 - 18.30
Kursledare: Rasmus Helin Modeen, behandlare och Susanne Sandberg, förskollärare.

Kurs 2 fullt

Träff i lokal
Torsdagar jämna veckor, med start den 9 september.
Datum: 9 september, 23 september, 7 oktober och 21 oktober .
Tid: 18.00 - 20.30
Kursledare: Maria Johansson, behandlare och Satu Sahlberg, behandlare

Lokal: Resursenheten, Regnbågsgatan 8, 2 tr. 

Kurs 3

Träff i lokal fullt
Tisdagar jämna veckor, med start den 12 oktober.
Datum: 12 oktober, 26 oktober, 9 november och 23 november .
Tid: 18.00 - 20.30
Kursledare: Camilla Schöldberg, behandlare och Tünde Morin behandlare

Lokal: Resursenheten, Regnbågsgatan 8, 2 tr 

Mer om ABC

ABC har utvecklats i ett samarbete mellan Stockholms Stad, Karolinska Institutet, STAD, Spånga-Tensta stadsdel och Södertälje kommun. Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling, samt FN:s barnkonvention.

ABC har utvärderats av Karolinska Institutet. Resultaten visar att att ABC har positiva effekter på upplevd föräldrakompetens samt på föräldrars upplevelse av barns utveckling och hälsa.

Läs mer om ABC (Ipsykologi.se) Länk till annan webbplats.

Se en film om ABC Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: Josephine Uppman
Senast uppdaterad: 1 september 2021