Föräldrautbildning - ABC

ABC står för Alla barn i centrum och är ett program med fyra föräldraträffar som syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar.

Hur vill du att ditt barn ska komma ihåg dig om 20 år? Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Därför arrangerar vi föräldrautbildningar i form av ABC:s gruppträffar. På träffarna varvar vi diskussioner, filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling.

För vem?

ABC-träffarna riktar sig till alla föräldrar boende i Tyresö, med barn 3-12 år i Tyresös förskolor och skolor. Programmet består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Hela programmet pågår under ungefär två månader och varje möte tar cirka två och en halv timme. Träffarna är gratis.

Kurser 2018/2019

Nu har vi öppnat anmälan till två kurser med start den 3 december.

Kurs 1 december/januari - KURSEN ÄR FULL
Datum: måndag 3 december, tisdag 18 december, tisdag 15 januari, tisdag 29 januari
Tid: 18:00 - 20:30
Kursledare: Josefine Svensson, förskolechef och Maha Idris de Freene, förskolechef
Lokal: Kvarnhjulet, hus C, lokal Navet

Kurs 2 december/januari - KURSEN ÄR FULL
Datum: måndag 3 december, måndag 17 december, måndag 14 januari, måndag 28 januari
Tid: 18:00 - 20:30
Kursledare: Maria Johansson, socionom och Satu Sahlberg, socionom
Lokal: Regnbågsgatan 8, 2 tr

Kursen innehåller fyra träffar. Om ni är två vårdnadshavare är det önskvärt att båda är med på kursen. Om det inte är möjligt, bör det vara samma person som går på alla gruppträffarna.

Om ABC

ABC har utvecklats i ett samarbete mellan Stockholms Stad, Karolinska Institutet, STAD, Spånga-Tensta stadsdel och Södertälje kommun. Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling, samt FN:s barnkonvention.

ABC har utvärderats av Karolinska Institutet. Resultaten visar att att ABC har positiva effekter på upplevd föräldrakompetens samt på föräldrars upplevelse av barns utveckling och hälsa.

Läs mer om ABC (Stockholms Stads information)länk till annan webbplats

Se en film om ABClänk till annan webbplats

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 27 november 2018
Upp