Föräldrautbildning - ABC

ABC står för Alla barn i centrum och är ett program med fyra föräldraträffar som syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar.

OBS: ABC-kurserna är pausade under coronapandemin. När ny kurs startas lägger vi upp info här på denna sida. Kursen som skulle hållas hösten 2020 är framflyttad.

Hur vill du att ditt barn ska komma ihåg dig om 20 år? Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Därför arrangerar vi föräldrautbildningar i form av ABC:s gruppträffar. På träffarna varvar vi diskussioner, filmer och övningar baserat på den senaste forskningen inom föräldraskap och barns utveckling.

För vem?

ABC-träffarna riktar sig till alla föräldrar boende i Tyresö, med barn 3-12 år i Tyresös förskolor och skolor. Programmet består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Hela programmet pågår under ungefär två månader och varje möte tar cirka två och en halv timme. Träffarna är gratis.

ABC-kurs hösten 2020 - Fullbokad och uppskjuten

Obs: Det går inte längre att anmäla sig, då kursen nedan är fullbokad. Kursen är dessutom uppskjuten tills vidare på grund av skärpta restriktioner gällande covid-19, men samtliga personer som står på intresselistan kommer att få en inbjudan när fysiska träffar är möjligt igen.

Om kursen

Kursen innehåller fyra träffar. Om ni är två vårdnadshavare är det önskvärt att båda är med på kursen. Om det inte är möjligt, bör det vara samma person som går på alla gruppträffarna.

På grund av rådande situation med covid-19 är antalet platser begränsade till 8 – därför är det mycket viktigt att du som anmäler dig verkligen kan komma på alla fyra träffar.

Efterfrågan på platser är mycket stor och därför kommer gruppledarna att begära bekräftelse på din anmälan, annars går platsen till någon på reservlistan.

Kurs hösten 2020
Torsdagar ojämna veckor, med start den 5 november.
Datum: 5 november, 19 november, 3 december och 17 december.
Tid: 17.30 - 20.00
Kursledare: Rasmus Helin Modeen, behandlare och Susanne Sandberg, förskollärare
Lokal: Resursenheten, Regnbågsgatan 8, 2 tr 

Om ABC

ABC har utvecklats i ett samarbete mellan Stockholms Stad, Karolinska Institutet, STAD, Spånga-Tensta stadsdel och Södertälje kommun. Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling, samt FN:s barnkonvention.

ABC har utvärderats av Karolinska Institutet. Resultaten visar att att ABC har positiva effekter på upplevd föräldrakompetens samt på föräldrars upplevelse av barns utveckling och hälsa.

Läs mer om ABC (Ipsykologi.se)länk till annan webbplats

Se en film om ABClänk till annan webbplats

Sidan publicerad av: Josephine Uppman
Senast uppdaterad: 24 februari 2021