Fråga soc

Här kan du ställa anonyma frågor och få svar från socialtjänsten. Vi som svarar är socionomer och vårt mål är att publicera din fråga och vårt svar inom fem arbetsdagar. Under semester och storhelger kan det dock ta längre tid.

Fråga soc är ett samarbete mellan Nacka, Värmdö och Tyresö kommuner.

Typ av frågor

Du kan fråga om allt inom det sociala området: relationer, barn, föräldrastöd, ungdomar, boende och ekonomi, äldreomsorg, funktionshinder, missbruk, psykisk ohälsa, eller något annat du undrar över. Du kan även läsa tidigare frågor och svar.

Så här jobbar vi med frågorna

Fråga soc är inte en chatt och du som ställer frågan kan inte få ett svar direkt. Frågorna bearbetas av oss som arbetar med Fråga soc. Det innebär att frågan godkänns innan den publiceras på sidan. Oseriösa eller stötande frågor publiceras inte.

Din identitet är skyddad

Frågorna ska inte gå att spåra till dig som enskild person. Därför kan vi vara tvungna att ändra vissa uppgifter i frågan när vi publicerar den tillsammans med svaret. Detta gör vi för att säkerställa anonymitet och skydda frågeställarens identitet.

Akuta frågor kvällstid eller frågor under kontorstid

Vid akuta frågor kvällstid ska du ta kontakt med socialjouren.

Frågor och svar

Här kan du ställa din fråga och läsa andra frågor med svarlänk till annan webbplats

När du kommer till frågeformuläret rekommenderar vi att du väljer vilken kategori din fråga hör till. Det blir då enklare för dig att hitta svaret när den publiceras.

Sidan publicerad av: Aila Thorsander
Senast uppdaterad: 12 mars 2018
Upp