Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Boende psykisk funktionsnedsättning

Det finns flera former av boenden om du har en psykisk funktionsnedsättning.

Stödboende

Ett stödboende består av flera lägenheter som ligger i nära anslutning till varandra. Personal finns tillgänglig dygnet runt och som det är enkelt att komma i kontakt med.

Träningslägenhet

Om du bott i ett stödboende kan en träningslägenhet vara nästa steg. Du kan få bo i en träningslägenhet om du har svårt att klara ett boende med eget kontrakt. Du ska ha behov av och ta emot boendestöd, samt ha en pågående aktivitet eller sysselsättning. Träningslägenheter är andrahandslägenheter där Tyresö kommun står för förstahandskontraktet.

Vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsboende är till för dig som behöver omfattande stöd och hjälp. Här finns personal med kompetens anpassad till dina behov. På alla boenden finns en gemensam matsal där vi serverar frukost, lunch, kaffe, middag och kvällsmat samt nattmål om du önskar det.

Behandlingshem, HVB

Hem för vård och boende, HVB, är ett boende under begränsad tid för personer med behov av vård eller behandling. Landstinget ansvarar för behandlingsdelen i HVB-boende.

Så här ansöker du 

Du ansöker genom att kontakta en biståndshandläggare, eller via E-tjänstportalenlänk till annan webbplats
Du kan också använda ansökningsblanketten i relaterad information nedan. Plats beviljas efter en behovsprövning.

Sidan publicerad av: Eva Pettersson
Senast uppdaterad: 13 januari 2020
Upp