Etableringscentrum – stöd till arbete för nyanlända

Etableringscentrum är en verksamhet med syfte att stötta fler nyanlända personer snabbare ut i egen försörjning. Du som är intresserad av vägledning och stöd för att komma ut i arbete, är varmt välkommen att kontakta Etableringscentrum. Vi ser då över om just du kan ansöka om hjälp.

Vad är Etableringscentrum?

På Etableringscentrum får du som är nyanländ stöd i form av språkstärkande och jobbförberedande aktiviteter. Vi hjälper även till med att hitta jobbintervjuer samt coachar våra deltagare i hur man gör bra ifrån sig på en jobbintervju. Du får vid behov också hjälp med att lära dig olika digitala verktyg. Aktiviteterna hos oss är ett komplement till SFI och Arbetsförmedlingens ordinarie insatser, och vi har ett tätt samarbete med både Arbetsförmedlingen och vuxenutbildningen.

Vem kan får hjälp av Etableringscentrum?

Etableringscentrum stöttar nyanlända kvinnor och män. Fokus för verksamheten ligger på kvinnor och kortutbildade, för att hjälpa dessa personer att få in foten på den svenska arbetsmarknaden och bli självförsörjande.

Här kan du läsa om en av våra deltagare som fått arbete

Information med anledning av coronaviruset (covid-19)

På grund av risken för smittspridning av coronaviruset (covid-19) tar vi i nuläget endast emot förbokade besök. Verksamheten för praktik, arbetsträning och jobb pågår som vanligt. Du når din handläggare via de kontaktuppgifter som ligger i kontaktkortet, längst upp till vänster på denna sida.

Centrum för arbete och integration är en HBTQ-certifierad enhet.

Sidan publicerad av: Malin Andersson
Senast uppdaterad: 2 juni 2022