Studiecirkel för föräldrar till barn med NPF

Tyresö kommun anordnar under hösten 2019 och vintern 2020 studiecirkeln "Egen styrka", som ger dig som förälder till ett barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) möjlighet att träffa andra föräldrar till barn med NPF-diagnos. Genom studiecirkeln vill vi fånga upp föräldrars önskan om att träffa andra i en liknande situation samt erbjuda erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling inom området.

OBS: Platserna till studiecirkeln hösten 2019 är fullbokade.

Om studiecirkeln "Egen styrka"

Välkommen till en studiecirkel där du får möjlighet att träffa andra föräldrar till barn med NPF-diagnos. Syftet med studiecirkeln är att du ska få fördjupad kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och stöd i ditt föräldraskap. Tillsammans med cirkelledare och andra deltagande föräldrar får du utrymme att diskutera vad den neuropsykiatriska diagnosen innebär för dig, ditt barn och livet i stort.

Studiecirkeln är kostnadsfri och är ett komplement till det kommunala föräldraskapsstöd som erbjuds i Tyresö idag. Studiecirkeln anordnas av Tyresö kommun i samverkan med intresseorganisationen Attention Haninge/Tyresölänk till annan webbplats och Studieförbundet Vuxenskolan. 

Samtliga cirkelledare har själva erfarenhet som föräldrar till barn med NPF och är aktiva inom intresseföreningen Attention Haninge/Tyresö. Cirkelledarna är också utbildade i kursmaterialet "Egen styrka", som studiecirkeln baseras på.

Kurstillfällen

Studiecirkeln består av sex tillfällen. Första tillfället är den 14 november.

Tillfällen: 14/11, 21/11, 28/11 under 2019 samt 16/1, 23/1, 30/1 under 2020.

Tid: 18.00-20.15.

Kurslokal: Kulturcentrum Kvarnhjulet, Hus C.
Pluggvägen 6, 135 46 Tyresö.

Anmälan

Platserna till studiecirkeln hösten 2019 är fullbokade.

Sidan publicerad av: Josephine Uppman
Senast uppdaterad: 6 november 2019
Upp