Anhörigdagen 2021

Den 6 oktober uppmärksammar Tyresö kommun den Nationella anhörigdagen som är till för dig som vårdar eller stöttar en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning.

Anhörigdagen 2021

Kom och lyssna på intressanta föreläsningar och träffa olika stödfunktioner och organisationer som erbjuder stöd och hjälp för dig som anhörig!

Tid och plats

PLATS: Tyresö centrum, i och utanför biblioteket.
DATUM: Onsdagen 6 oktober kl. 14.00–16.00.
Ingen förbokning, kom när du vill.

Första föreläsningen börjar 14.15, därefter startar en ny föreläsning varje halvtimme, med anhörigrelaterat tema. 

Se föreläsningarna live

Föreläsningarna kan du också se live genom att klicka på länken nedan.

Föreläsningar Nationella anhörigdagen Tyresö 2021 Länk till annan webbplats.

Om föreläsningarna

Anhörigresan: Demensförbundets ordförande i Tyresö, Folke Svanäng, delar med sig av sin anhörigresa och sina egna erfarenheter från att vara anhörig till en person med demenssjukdom. Demensförbundet bildades 1984 och är idag Sveriges största anhörigorganisation för personer med demenssjukdom och deras anhöriga. 

Vad är en anhörigkonsulent? Kom och lyssna på kommunens anhörigkonsulent, Marika Skarpenhed, som berättar om sin funktion och varför anhörigstöd är så viktigt. Få svar på hur kommunen arbetar med anhörigstöd och vilket stöd som finns för dig som anhörig till en äldre person, till en person som är långvarigt sjuk eller en person med funktionsnedsättning.

Förändrad LSS-lagstiftning: Det har skett en översyn av insatser enligt LSS som kan påverka dig och din närstående. Kommunens jurist Klara Hartman och utredare Ida Marén förklarar vad som är förändrat i LSS lagstiftningen och vad det kan innebära för dig och din närstående. Det finns även möjlighet att ställa frågor direkt till föreläsarna.

Sidan publicerad av: Äldre- och omsorgsförvaltningen
Senast uppdaterad: 1 oktober 2021