Björkbackens månadsbrev november

Hej,

Här kommer Björkbackens månadsbrev för november. Månadsbrevet är till för dig som har en anhörig eller närstående som bor på Björkbackens vård- och omsorgsboende − och är tänkt att ge er en inblick i hur era närståendes vardag ser ut, vad vi gör tillsammans och vad som händer inom verksamheten.

Coronapandemins påverkan under senhösten

Under november månad har den sociala samvaron mellan de boende, precis som tidigare, enbart skett inom den egna enheten. Det gäller såväl måltider som aktiviteter.

Coronapandemin påverkar verksamheten på många sätt, och som de flesta av er vet har kommunen gått ut med en rekommendation om att avstå från att besöka vård- och omsorgsboendena Länk till annan webbplats. i kommunen just nu.

Rekommendationen är framtagen av omsorg om de boendes hälsa, och vi vill tacka för att så många av er har förståelse för detta och avstår från besök just nu!

Vi vet att detta är en jobbig tid, både för er som är närstående och för våra boende som saknar er anhöriga – men er aktiva handling att avstå från besök är otroligt viktig för att minimera risken för smittspridning. Tack igen för att ni väljer att följa rekommendationerna!

Adventsstjärna i ett fönster.

November

Under november månad, var vi som så många andra, tidiga med att ta fram pyntet. Såväl julgranar som adventsljusstakar och andra ljuspunkter står redan framme i var och varenda vrå.

Varje enhet erbjuder dagligen någon form av aktivitet, just nu är det av naturliga skäl mycket aktiviteter med fokus på julen. Många vill både sjunga julsånger och lyssna på julsånger, och så har vi julpysslat.

Björkbacken har under november fortsatt haft dialog och samverkan med köket för restaurang Utsikten. Det har dock varit svårt att genomföra matråden på grund av coronapandemin, men enheterna samlar ihop de boendes synpunkter och önskemål om hur maten kan utvecklas och bli bättre, och framför det till köket.

Advent och Lucia

Första advent firade vi in med glögg, pepparkakor och lussebullar på varje enhet.

Vi trodde länge att vi skulle behöva vara utan Luciatåg på Björkbacken i år. Men glädjande nog har Tybo har ordnat ett luciatåg med Tyresö musikklasser, som kommer gå runt huset, utomhus, för både oss och seniorboendet, fredag den 11 december.

Julafton

På julafton blir det självklart ett traditionsenligt julbord till lunch på varje enhet, med lite extra gott till eftermiddagsfika. Till middag blir det julgröt med en skinksmörgås.

Vi förstår att ni vill hålla kontakten och prata med era nära och kära som bor hos oss, så här i juletider. Om ni behöver hjälp med teknik eller annat för att kunna ringa och prata med er närstående hos oss på Björkbacken, snälla tveka inte att höra av er till den enhet er närstående bor på. Vi ska göra allt vi bara kan för att se till att ni får möjlighet att prata och känna närhet till varandra i jul, även om ni inte ses rent fysiskt.

Julpaket

Med önskan om en riktigt God jul!

Varma hälsningar,
Katarina, Petra och Jessica.

Katarina Elyas, verksamhetschef på Björkbacken
E-post: Katarina.elyas@tyreso.se
Tel: 08-578 296 01 

Petra Maurer
Enhetschef för boendeenheterna Viljan, Blåklockan och Gullvivan
E-post: petra.maurer@tyreso.se
Tel: 08-578 296 19

Jessica Thorildsson
Enhetschef för boendeenhet Kastanjen
E-post: jessica.thorildsson@tyreso.se
Tel: 08-578 296 77

Sidan publicerad av: Äldre- och omsorgsförvaltningen
Senast uppdaterad: 9 december 2020