Björkbackens månadsbrev december 2020 - februari 2021

Hej!

Hoppas att ni alla hade det bra över jul- och nyårshelgerna! Här på Björkbacken hade vi en fin jul där vi fick njuta av ett fantastiskt gott julbord, som inte saknade något kan jag lova! En vecka senare åt vi en festlig nyårslunch tillsammans på enheterna. Lite snö och även sol fick vi i slutet av året, och några boende vågade sig ut på promenad i vinterlandskapet. Härligt!

Tack för era säkra besök

Jag vill rikta ett stort tack till alla er anhöriga och närstående, för gott samarbete och hänsynstagande vid besök hos oss på Björkbacken! Och för att ni så noggrant följer de rekommendationer som gäller för säkra besök. Länk till annan webbplats. Vi tycker att det fungerar så bra, trots de knepiga omständigheter vi har just nu.

Vaccin

Alla boende som önskat har nu blivit vaccinerade mot covid-19. Det är två doser som behövs för fullgott skydd, och alla boende som vaccinerat sig har fått sina båda doser. Nyinflyttade blir vaccinerade efterhand, om de inte redan är det. Vaccineringen av personalen pågår.

Just nu

Som vanligt har vi för tillfället våra aktiviteter förlagda till boendeenheterna. Vi har bland annat haft ballonggympa och pusselaktiviteter. Även frågesport och ordspråksspel är populära sysselsättningar.

Utökade aktiviteter

Under mars månad planerar vi för ett par mindre promenadgrupper, två gånger per vecka. Vi kommer också att försöka få till någon försiktig gemensam aktivitet med få deltagare och gott avstånd i vår gemensamma lokal. Kanske blir det ett musikcafé eller bingo, alternativt lite bowling inomhus. Vi får se vad våra boende är sugna på och vad vår aktivitetsvärd Linda hittar på!

Har ni frågor eller funderingar är ni alltid varmt välkomna att höra av er till oss!

Varma hälsningar,
Katarina, Petra och Jessica.

Katarina Elyas, verksamhetschef på Björkbacken
E-post: Katarina.elyas@tyreso.se
Tel: 08-578 296 01

Petra Maurer
Enhetschef för boendeenheterna Viljan, Blåklockan och Gullvivan
E-post: petra.maurer@tyreso.se
Tel: 08-578 296 19

Jessica Thorildsson
Enhetschef för boendeenhet Kastanjen
E-post: jessica.thorildsson@tyreso.se
Tel: 08-578 296 77

Sidan publicerad av: Äldre- och omsorgsförvaltningen
Senast uppdaterad: 11 mars 2021