Vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsboende är till för dig som har ett omfattande stöd- och hjälpbehov och som behöver hjälp dygnet runt.

Kontaktuppgifter till verksamhetschefer finns längre ner på sidan, under rubriken för respektive vård- och omsorgsboende.

Så här ansöker du

Du ansöker genom att kontakta en handläggare på äldre- och omsorgsförvaltningen, eller via E-tjänstportalen.

Ansök via E-tjänstportalen Länk till annan webbplats.

Du kan också använda ansökningsblanketten i Relaterad information längre ner på den här sidan.

Plats beviljas efter en behovsprövning.

En meningsfull vardag

På varje enhet finns personal med kompetens anpassad till dina behov. På alla boenden finns en gemensam matsal där vi serverar frukost, lunch, kaffe, middag och kvällsmat samt nattmål om du önskar det.

På alla vård- och omsorgsboenden ordnas aktiviteter av olika slag för att främja gemenskapen i vardagen. Aktiviteterna varierar utifrån dina intressen och förmåga. På boendena firas högtider och det anordnas till exempel dans och musikstunder. Promenadgrupper arrangeras med hjälp av frivilliga från Tyresö Väntjänstförening.

Läs mer om de olika vård- och omsorgsboenden som finns att välja på i Tyresö.

Krusmyntan

Krusmyntan

Krusmyntan är ett vård- och omsorgsboende som ligger på östra Farmarstigen i Tyresö och inrymmer 52 lägenheter, fördelat på tre våningar - med två enheter på varje våning. Krusmyntan har enheter för demenssjukdom och somatisk inriktning.

Lägenheterna

Lägenheterna är ljusa med stora fönster, en liten hall med en trinett och ett badrum med dusch. Förutom säng möblerar du själv din bostad. Det finns säkerhetssystem med larm.

Aktiviteter

Krusmyntan erbjuder dagligen aktiviteter liksom möjlighet till utevistelse. Med naturen inpå knuten och fin trädgård finns möjlighet för sköna utevistelser, stunder med "påtande i rabatterna", bärplockning och sommarkaffe på altanen. Det lilla promenadstråket runt huset passar alldeles utmärkt för såväl den dagliga motionen som en rolig tipsrunda.

Personal

På Krusmyntan arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, gruppchefer och en verksamhetschef. Läkartjänster finns varje vecka och vid behov. Även sjukgymnast och arbetsterapeut finns på plats minst en gång i veckan. Verksamheten är Silviahemcertifierad, vilket innebär att medarbetarna genomgått stiftelsen Silviahemmets gedigna utbildning inom demensvård.

Krusmyntan drivs av privata utföraren Vardaga.

Kontakt

Verksamhetschef: Annika Holm 073-377 58 58
annika.holm@vardaga.se
Sjuksköterskorna på Krusmyntan når du på tel:
073-377 58 62
Besöksadress: Basilikagränd 3 Postadress: 135 36 Tyresö

Hemsida

Vardaga Länk till annan webbplats.

Logga Silviahemcertifiering

Villa Basilika är ett vård- och omsorgsboende som ligger på östra Farmarstigen i Tyresö. Boendet erbjuder lägenheter för personer med demenssjukdom. Hundar är varmt välkomna att flytta in med husse eller matte, eller att komma på regelbundna besök om det passar bättre.

Lägenheterna

Lägenheterna är ca 30 kvadratmeter och utrustade med trinettkök med kylskåp, samt garderob. Badrummen är handikappanpassade med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheterna har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Aktiviteter

De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på enheterna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Personal

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Villa Basilika drivs av privata utföraren Vardaga.

Kontakt

Verksamhetschef: Kristina Abbott 076-317 31 38 kristina.abbott@vardaga.se
Besöksadress: Basilikagränd 1
Postadress: 135 36 Tyresö

Hemsida

Vardaga Länk till annan webbplats.

Silviacertifiering

Villa Fornudden består av sex avdelningar fördelat på tre våningsplan. Fyra av avdelningarna är inriktade på omsorg om personer med kognitiva sjukdomar, exempelvis demenssjukdomar.

Boendet ligger intill Fornuddsparken och Drevviken i Trollbäcken, vilket kommer att ge de boende möjlighet till trevliga utflykter i närområdet. Till huset hör två trädgårdar, flertalet balkonger och en rymlig takterrass.

Villa Fornudden drivs av privata utföraren Vardaga.

Kontakt

Verksamhetschef: Pernilla Lindholm 076-301 57 26 pernilla.lindholm@vardaga.se
Besöksadress: Fornuddsvägen 38
Postadress: 135 52 Tyresö

Hemsida

Vardaga Länk till annan webbplats.

Trollängen

Trollängen

Trollängens vård- och omsorgsboende, som ligger i Trollbäcken, består av lägenheter fördelade på tre våningar med två boendeenheter på varje våning. Trollängen har boendeenheter med allmän inriktning och för personer med kognitiv sjukdom, såsom demenssjukdom.

Lägenheterna

Alla lägenheter har dusch och toalett, lägenhetsförråd, brand- och personalalarm (tryggofon). Förutom säng möblerar du själv din bostad.

Aktiviteter

Hårvård och fotvård finns vid behov. På de olika enheterna arrangeras olika aktiviteter, till exempel promenadgrupp, bingo och sittgymnastik. Frivilliga organisationer som Svenska kyrkan och Väntjänsten deltar med aktiviteter.

Personal

Personalen som arbetar på Trollängen är undersköterskor och vårdbiträden. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt. Läkare kommer en gång per vecka och vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns på plats måndag till fredag. Verksamheten är Silviahemcertifierad, vilket innebär att medarbetarna genomgått stiftelsen Silviahemmets gedigna utbildning inom demensvård.

Trollängen drivs av privata utföraren Forenede Care.

Kontakt

Verksamhetschef: Elin Blomdahl 073-901 57 08
elinb@forenedecare.se
Besöksadress: Gärdesvägen 16-18
Postadress: 135 51 Tyresö

Hemsida

Forenede Care Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sköndalsvillan är ett modernt vård- och omsorgsboende vid Tyresö centrum, nära service och kommunikationer. Boendet består av 80 ljusa och moderna lägenheter. Sköndalsvillan har boendeenheter med allmän inriktning och för personer med kognitiv sjukdom, såsom demenssjukdom.

Lägenheterna

Lägenheterna är på cirka 30 kvadratmeter och är anpassade för att leva så bekvämt och självständigt som möjligt. I varje lägenhet finns en höj- och sänkbar säng och därefter möblerar du efter eget tycke och smak.

Aktiviteter

Social samvaro är nyckeln till en meningsfull vardag och på varje våningsplan finns gemensamma vardagsrum och matsal. Högst upp i huset ligger en samlingssal och i anslutning till den en takterass med växthus för odling och samkväm. På Sköndalsvillan finns en aktivitetscoach som bjuder in till såväl aktiviteter i vardagen som längre utflykter.

Personal

På Sköndalsvillan arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast. Läkartjänster finns varje vecka och vid behov. I samband med inflytt får varje boende en utsedd omsorgssamordnare som ser till att den boendes dagar blir som hen önskar.

Sköndalsvillan drivs av privata utföraren Stora Sköndal.

Kontakt

Verksamhetschef: Ranveig Martinsen 08-632 31 80,
076-003 31 80
ranveig.martinsen@storaskondal.se
Besöksadress: Regnbågsgatan 4
Postadress: 135 40 Tyresö

Hemsida

Stora Sköndal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad av: Äldre- och omsorgsförvaltningen
Senast uppdaterad: 11 april 2024