Vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsboende är till för dig som behöver omfattande stöd och hjälp.

På varje enhet finns personal med kompetens anpassad till dina behov. På alla boenden finns en gemensam matsal där vi serverar frukost, lunch, kaffe, middag och kvällsmat samt nattmål om du önskar det.

Så här ansöker du

Du ansöker genom att kontakta en handläggare på socialförvaltningen eller via
E-tjänstportalen. Du kan också använda ansökningsblanketten i relaterad information nedan. Plats beviljas efter en behovsprövning.

En meningsfull vardag

På alla vård- och omsorgsboenden ordnas aktiviteter av olika slag för att främja gemenskapen i vardagen. Aktiviteterna varierar utifrån dina intressen och förmåga. Vi firar högtider och anordnar till exempel dans och musikstunder. Promenadgrupper arrangeras med hjälp av frivilliga från Tyresö Väntjänstförening.

Läs mer om de olika vård- och omsorgsboenden som finns att välja på i Tyresö.


Björkbacken

Björkbacken

Björkbacken är ett vård- och omsorgsboende som ligger i närheten av Tyresö centrum och drivs i kommunal regi. Boendet består av 59 lägenheter med allmän inriktning, 56 lägenheter för personer med demenssjukdom och 22 korttidsplatser.

Lägenheterna

Lägenheterna är fördelade på 10 boendeenheter och varje boendeenhet har ett gemensamt kök, matplats och allrum.

Aktiviteter

På Björkbackens vård- och omsorgsboende bedrivs olika aktiviteter såsom till exempel bingo, promenadgrupp, rörelseglädje dans och musikframträdande. Vid högtider anordnas fester. Kyrkan arrangerar gudstjänst en gång i månaden. Fotvård och hårvård finns i huset.

Personal

Personalen som arbetar på Björkbacken är undersköterskor och vårdbiträden. Sjuksköterskor finns att tillgå dygnet runt. Läkare kommer en gång per vecka eller vid behov, sjukgymnast och arbetsterapeut finns på plats måndag till fredag.

Björkbacken drivs i kommunal regi.

Kontakt

Verksamhetschef: Katarina Elyas 08-578 291 00 katarina.elyas@tyreso.se
Besöksadress: Bollmoravägen 28D
Postadress: 135 40 Tyresö

Patientsäkerhetsberättelse 2016

Krusmyntan

Krusmyntan

Krusmyntan är ett vård- och omsorgsboende som ligger på östra Farmarstigen i Tyresö och inrymmer 52 lägenheter, fördelat på tre våningar - med två enheter på varje våning. Krusmyntan har enheter för demenssjukdom och somatisk inriktning. 43 av de 52 platserna är platser för personer med demenssjukdom.

Lägenheterna

Lägenheterna är ljusa med stora fönster, en liten hall med en trinett och ett badrum med dusch. Förutom säng möblerar du själv din bostad. Det finns säkerhetssystem med larm.

Aktiviteter

Krusmyntan erbjuder dagligen aktiviteter liksom möjlighet till utevistelse. Med naturen inpå knuten och fin trädgård finns möjlighet för sköna utevistelser, stunder med "påtande i rabatterna", bärplockning och sommarkaffe på altanen. Det lilla promenadstråket runt huset passar alldeles utmärkt för såväl den dagliga motionen som en rolig tipsrunda.

Personal

På Krusmyntan arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, gruppchefer och en verksamhetschef. Läkartjänster finns varje vecka och vid behov. Även sjukgymnast och arbetsterapeut finns på plats minst en gång i veckan.

Krusmyntan drivs av privata utföraren Vardaga.

Kontakt

Verksamhetschef: Linda Malmgren 073-377 58 58
linda.malmgren@vardaga.se
Sjuksköterskorna på Krusmyntan når du på tel:
073-377 58 62
Besöksadress: Basilikagränd 3 Postadress: 135 36 Tyresö

Patientsäkerhetsberättelse 2016

Vardagalänk till annan webbplats

Villa Basilika är ett välplanerat, nybyggt äldreboende. Boendet välkomnar alla men särskilt dig som har ett stort intresse för djur och natur. Hundar är varmt välkomna att flytta in med husse eller matte, eller att komma på regelbundna besök om det passar bättre.

Boendet ligger centralt beläget i Tyresö med plats för 63 boende med demenssjukdom.

Lägenheterna

Lägenheterna är ca 30 kvadratmeter och utrustade med trinettkök med kylskåp, samt garderob. Badrummen är handikappanpassade med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheterna har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Aktiviteter

De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Personal

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och
som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Villa Basilika drivs av privata utföraren Vardaga.

Kontakt

Verksamhetschef: Patrik Döl 076-317 31 38 patrik.dol@vardaga.se
Besöksadress: Basilikagränd 1
Postadress: 135 36 Tyresö

Vardagalänk till annan webbplats

Trollängen

Trollängen

Trollängens vård- och omsorgsboende, som ligger i Trollbäcken, består av lägenheter fördelade på tre våningar med två boendeenheter på varje våning. Trollängen har boendeenheter med allmän inriktning och för personer med demenssjukdom. Trollängen har 59 platser, varav 20 platser för personer med demenssjukdom.

Lägenheterna

Alla lägenheter har dusch och toalett, lägenhetsförråd, brand- och personalalarm (tryggofon). Förutom säng möblerar du själv din bostad.

Aktiviteter

Hårvård och fotvård finns vid behov. På de olika enheterna arrangeras olika aktiviteter, till exempel promenadgrupp, bingo och sittgymnastik. Frivilliga organisationer som Svenska kyrkan och Väntjänsten deltar med aktiviteter.

Personal

Personalen som arbetar på Trollängen är undersköterskor och vårdbiträden. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt. Läkare kommer en gång per vecka och vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns på plats måndag till fredag.

Trollängen drivs av privata utföraren Förenade Care.

Kontakt

Verksamhetschef: Aferdita Vrajoli 08-409 028 92
aferditav@forenadecare.com
Besöksadress: Gärdesvägen 16-18
Postadress: 135 51 Tyresö

Patientsäkerhetsberättelse 2016

Förenade carelänk till annan webbplats

Sidan publicerad av: Maria Lagerqvist
Senast uppdaterad: 14 mars 2018
Upp