Fler boendeformer

Här kan du läsa mer om de boendeformer för äldre som finns i Tyresö. Det finns bostadsrätter för dig som är 55+, seniorbostäder och trygghetsboende.

Bostadsrättslägenheter 55+

Bostadsrättslägenheterna förmedlas inte genom kommunen, utan säljs på den öppna marknaden.

I Tyresö centrum finns seniorföreningen Strömstaren på Myggdalsvägen 4.
I Hanviken finns två områden med bostadsrättslägenheter för äldre, vid Törnes väg och vid Aniaragränd. Vid Strandtorget finns seniorlägenheter för personer 55+.

Seniorbostad

Kommunen har ett antal seniorbostäder med hyresrätt. De ligger på Bollmoravägen 28 D och på Kumla Allé 7.

Seniorbostäder är vanliga hyreslägenheter anpassade för äldre hyresgäster vad gäller hissar, badrum, trösklar med mera.

Lägenheterna är i första hand till för personer som fyllt 75 år, i andra hand för personer som fyllt 70 år. Personer som har fyllt 90 år har förtur. Förmedlingen sker efter kötid och man anmäler sitt intresse till Tyresö bostäder.

Läs mer om seniorbostäder här.

Trygghetsboende

I närheten av Tyresö centrum på Bollmora allé 9-13 finns Trygghetsboendet med 77 hyresrätter. Trygghetsboendet är ett boende för äldre som önskar ett boende med större trygghet och med närhet till olika former av service.

Inom Trygghetsboendet har hyresgästerna tillgång till gemensamhetslokal, trygghetslarm och möjlighet till gemensamma måltider i restaurang Utsikten. Restaurang Utsikten är öppen för alla, här kan man äta lunch eller bara ta en kopp kaffe. Lunchen kan man äta på restaurangen eller ta med sig i en matlåda. Lägenheterna hyrs i första hand ut till personer över 75 år.

Sidan publicerad av: Maria Lagerqvist
Senast uppdaterad: 12 mars 2018
Upp