Fler boendeformer

Här kan du läsa mer om de boendeformer för äldre som finns i Tyresö. Det finns bostadsrätter för dig som är 55+, seniorbostäder och trygghetsboende.

Bostadsrättslägenheter 55+

Bostadsrättslägenheterna förmedlas inte genom kommunen, utan säljs på den öppna marknaden.

I Tyresö centrum finns seniorföreningen Strömstaren på Myggdalsvägen 4.
I Hanviken finns två områden med bostadsrättslägenheter för äldre, vid Törnes väg och vid Aniaragränd. Vid Strandtorget finns seniorlägenheter för personer 55+.

Seniorboende och trygghetsboende

I kommunen finns ett antal seniorbostäder med hyresrätt. Förmedlingen sker efter kötid och man anmäler sitt intresse till Tyresö bostäder.

Seniorboende och trygghetsboende är i första hand till för personer som fyllt 75 år, i andra hand för personer som fyllt 70 år. Personer som har fyllt 90 år har förtur. Bostäderna ligger på Bollmoravägen 28 D, Kumla Allé 7-9 samt Bollmora allé 9-13.

Lägenheterna på Bollmora allé 9-13 är byggda som ett trygghetsboende med 77 hyresrätter. Trygghetsboendet är ett boende för äldre som önskar ett boende med större trygghet och med närhet till olika former av service.

Läs mer om seniorbostäder

Inom trygghetsboendet har hyresgästerna tillgång till gemensamhetslokal, trygghetslarm och möjlighet till gemensamma måltider i restaurang Utsikten. Restaurang Utsikten är öppen för alla, här kan man äta lunch eller bara ta en kopp kaffe. Lunchen kan man äta på restaurangen eller ta med sig i en matlåda.

Läs mer om måltider i restaurang Utsikten

Sidan publicerad av: Äldre- och omsorgsförvaltningen
Senast uppdaterad: 29 december 2022