Fler boendeformer

Här kan du läsa mer om de boendeformer för äldre som finns i Tyresö. Det finns bostadsrätter för dig som är 55+, seniorbostäder och trygghetsboende.

Bostadsrättslägenheter 55+

Bostadsrättslägenheterna förmedlas inte genom kommunen, utan säljs på den öppna marknaden.

I Tyresö centrum finns seniorföreningen Strömstaren på Myggdalsvägen 4.
I Hanviken finns två områden med bostadsrättslägenheter för äldre, vid Törnes väg och vid Aniaragränd. Vid Strandtorget finns seniorlägenheter för personer 55+.

Seniorbostad och trygghetsboende

I kommunen finns ett antal seniorbostäder med hyresrätt. De ligger på Bollmoravägen 28 D, Kumla Allé 7 samt Bollmora allé 9-13.

Seniorbostäder är vanliga hyreslägenheter anpassade för äldre hyresgäster vad gäller hissar, badrum, trösklar med mera.

Lägenheterna på Bollmora allé 9-13 är byggda som ett trygghetsboende med 77 hyresrätter. Trygghetsboendet är ett boende för äldre som önskar ett boende med större trygghet och med närhet till olika former av service.

Inom trygghetsboendet har hyresgästerna tillgång till gemensamhetslokal, trygghetslarm och möjlighet till gemensamma måltider i restaurang Utsikten. Restaurang Utsikten är öppen för alla, här kan man äta lunch eller bara ta en kopp kaffe. Lunchen kan man äta på restaurangen eller ta med sig i en matlåda.

Läs mer om måltider i restaurang Utsikten

Seniorboende och trygghetsboende är i första hand till för personer som fyllt 75 år, i andra hand för personer som fyllt 70 år. Personer som har fyllt 90 år har förtur. Förmedlingen sker efter kötid och man anmäler sitt intresse till Tyresö bostäder.

Läs mer om seniorbostäder


Sidan publicerad av: Maria Lagerqvist
Senast uppdaterad: 3 februari 2020
Upp