Vill du göra en insats för ett barn eller ungdom?

I Tyresö finns det barn och ungdomar som av olika anledningar behöver bo i ett jourhem eller i ett familjehem. Här finns också de som är i behov av en kontaktperson, kontaktfamilj eller en särskilt förordnad vårdnadshavare. Familjevården söker nu dig som vill göra en insats för dessa barn - och för samhället.

Mamma med barn vid Albysjön.

Du kan hjälpa barn och ungdomar som behöver stöd i sin vardag, eller som av olika skäl inte kan bo med sina biologiska föräldrar.

Vi söker nu engagerade vuxna, både ensamstående och familjer, som vill hjälpa dessa barn. Din insats gör skillnad och hjälper barn och ungdomar till en bättre framtid.

Visste du till exempel att vår statsminister Stefan Löfven växte upp i ett familjehem?All information på en sida

Den som tidigare inte har någon erfarenhet av att stödja behövande barn och ungdomar, kan behöva information.
Socialstyrelsen har tagit fram en sida med samlad praktisk information för dig som är intresserad, som heter mininsats.selänk till annan webbplats

Här får du till exempel veta sådana grundläggande saker som vad skillnaden är mellan ett jourhem och ett familjehem och vad en särskilt förordnad vårdnadshavare gör. Du får också insyn i vilka olika stödinsatser du skulle kunna hjälpa till med, och hur vardagen för barnen – och för den som väljer att engagera sig för barnen − kan se ut.

Kontakta oss

Du som är intresserad av att hjälpa barn och ungdomar i vår kommun, är varmt välkommen att kontakta oss på familjevården:

Socialsekreterare Caroline Westh, tel: 08-578 295 56
Socialsekreterare Jessica Elofsson, tel: 08-578 296 48

Du kan också kontakta oss via e-post: familjevarden@tyreso.se

Sidan publicerad av: Maria Lagerqvist
Senast uppdaterad: 17 juli 2019
Upp