Sommarredaktionen 2022

Mellan den 13 juni och den 1 juli 2022 bildar fyra feriejobbare en sommarredaktion. De kommer filma, skriva och fota vid olika händelser i Tyresö kommun. Du hittar det de producerar i våra vanliga kanaler: tyreso.se, på vår Facebooksida och på vårt Instagramkonto @tyresokommun.

Feriejobbaren Katya

Feriejobbarna presenterar sig

Katya
Jag är 15 år och fyller 16 i höst. Jag har precis gått ut nian och ska börja gymnasiet efter sommarlovet. Jag ska plugga naturprogrammet då jag är intresserad av biologi men även matte. Mitt stora mål är att bli veterinär. På fritiden tycker jag om att rida och vara i stallet, mysa med min hund och vara med mina vänner. Jag tycker om att röra mig och vara utomhus, därför älskar jag att bo i Tyresö. Det är nära till både natur och stad. Jag har bott i Tyresö sedan jag var ett år gammal och älskar det! Jag fick höra om feriejobb av min bror som jobbade förra året men lärde mig mer om det när det var min tur att jobba. Jag läste om alla olika feriejobb och fastnade för sommarredaktör eftersom jag tyckte det lät som ett riktigt roligt jobb där man även skulle få bra erfarenhet inför framtiden. Jag är kreativ och tycker om att bland annat skriva och göra film, därför tyckte jag att det här jobbet skulle passa mig väldigt bra!

Feriejobbaren Irma

Irma
Jag är en 15-årig tjej som fyller 16 i december. Jag har precis gått ut nian på kunskapsskolan i Tyresö och ska börja gymnasiet till hösten. Jag har bott och gått i skolan i Tyresö hela mitt liv, men i framtiden vill jag bo samt plugga utomlands. På min fritid tycker jag som dom flesta andra om att vara med mina kompisar. Många av mina kompisar har jag känt sedan förskoleåldern, men många har jag även lärt känna på senare tid. Eftersom Tyresö har gott om sjöar och andra vattendrag brukar jag ofta bada eller bara hänga vid stranden med mina kompisar. Jag sökte sommarjobb av en del olika anledningar. Dels för att tjäna lite extra, men även för att det är en bra erfarenhet som hjälper till att fylla ut mitt CV. Jag sökte jobbet som sommarredaktör för att det är ett av de mer kreativa jobben, och det är ganska viktigt för mig. Skriveri, film och foto är något jag är intresserad av och jag har även sökt en mediautbildning på gymnasiet. Så sommarredaktörjobbet passade perfekt till mig.

Feriejobbaren Adam

Adam
Jag är 16 år gammal, har precis gått ut grundskolan och har sökt linjen samhällsvetenskap med inriktningen samhällsvetenskap till gymnasiet som jag börjar efter sommarlovet. På fritiden sysslar jag med politik, hänger med kompisar och är även engagerad i kyrkan. I framtiden vill jag plugga statsvetenskap på universitet. Sedan vill jag bli yrkespolitiker, helst på regional eller nationell nivå. Jag sökte till detta jobb för jag tyckte att arbetsbeskrivningen passade mig bra och jag kände att detta skulle vara något lärorikt och intressant.

Feriejobbaren Emma

Emma
Jag är 16 år gammal. På min fritid lyssnar jag på musik och läser en massa böcker. Min favoritförfattare är Jane Austen och min favoritbok just nu är Stolthet och fördom. Musiken jag lyssnar på består av allt ifrån Fleetwood Mac till Pink Floyd. Jag har dessutom spelat fotboll i hela tio år men var tyvärr tvungen att sluta för ett halvår sedan på grund av skador. Skolan jag gick på från årskurs sju till nio heter Dalskolan och till hösten kommer jag att studera på ett gymnasium vid namn Norra Real. Där kommer jag att studera på den humanistiska linjen med inriktningen kultur. Det innebär att man bland annat har litteratur, filosofi, estetisk kommunikation och psykologi i poängplanen. Efter gymnasiet funderar jag på att studera vidare med journalistik eller litteraturvetenskap. Jag sökte sommarjobb som sommarredaktör på kommunikationsstaben eftersom det lät väldigt roligt och att det verkligen skulle passa mig då jag är intresserad av just skrivande och journalism.

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 15 juni 2022