Sommarredaktionen 2021

Mellan den 14 juni och den 2 juli 2021 bildade fyra feriejobbare en sommarredaktion. De filmade, skrev och fotade vid olika händelser i Tyresö kommun. Du hittar det de producerade i våra vanliga kanaler: tyreso.se, på vår Facebooksida och på vårt Instagramkonto @tyresokommun.

En avatar (tecknad figur) med stora stjärnformade glasögon som föreställer feriejobbaren Maja.

Feriejobbarna presenterar sig

Maja
Jag är 15 år gammal och har precis gått ut nian, jag har sökt gymnasium och hoppas att i höst börja plugga ekonomijuridik. Om jag senare tycker att linjen ekonomi/juridik är intressant skulle jag vilja fortsätta att plugga det på universitetet och utbilda mig till advokat. På fritiden går jag på kickboxning och träffar mina vänner. Jag flyttade till Tyresö när jag var 6 år gammal och jag tycker att det bästa med att bo i Tyresö är att många av mina vänner bor här och att det är nära till natur och vatten. Jag sökte sommarjobb som sommarredaktör på kommunikationsstaben eftersom att jag tyckte att det lät kul, intressant och för att jag tror att jag kommer lära mig mycket under denna period som feriejobbare.

Bilden visar en avatar (tecknad figur) med långt hår och bakåtvänd keps som föreställer feriejobbaren Denise.

Denise
Jag är 16 år gammal men fyller 17 i december. Skolan jag pluggar på heter Sjölins och ligger i Nacka. Där pluggar jag på ekonomilinjen och har precis gått ut ettan på gymnasiet. I och med det vill jag i framtiden plugga vidare och sedan troligtvis även jobba som jurist eller liknande. Annars på fritiden gymmar jag och är tränare i både dans och gymnastik. Utöver sport är jag gärna med mina vänner. Jag har bott i Tyresö hela mitt liv och det bästa med kommunen är att jag känner en trygghet till området och människorna. Anledningen till att jag valde kommunikationsstaben var för att jag tycker om att vara kreativ och jobba med fotografering, filmning, redigering osv. Innan jag började visste jag inte vad jobbet innebar men jag hoppades få testa på arbetslivet inom någonting jag är intresserad av.

Bilden föreställer en avatar (tecknad figor) med kort hår och solglasögon som föreställer feriejobbaren Dennie.

Dennie
Jag är 17 år och pluggar datorkommunikationsprogrammet på ett gymnasium i Nacka, på fritiden så tränar jag boxning och hejar på Bajen. I framtiden så vill jag jobba med något inom datorer och programmering men det är svårt att säga inom exakt vad eftersom mina intressen förändras hela tiden. Jag sökte detta jobb eftersom sommarredaktör lät intressant och det är kul att testa på nya utmaningar.

Bilden föreställer en avatar (tecknad figur) med långt ljust hår som föreställer feriejobbaren Ebba.

Ebba
Jag är 17 år gammal och till hösten börjar jag andra året på gymnasiet där jag läser samhällsprogrammet med inriktning beteende. När jag inte går i skolan tycker jag om att vara aktiv och ägnar mycket tid åt träning. Min huvudsatsning är handboll som jag spelat sedan åtta år tillbaka, men jag intresserar mig även för löpning och badminton. Utöver träning tycker jag om att laga mat och umgås med vänner och familj.

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 31 oktober 2021