Ohuru är förebild för unga

Ohuru Hallström är fritidsledare med lång erfarenhet och är glad över att arbeta i en kommun där fritidsgårdarna har ett självklart värde.

fritidsledare Ohuru Hallström

Vad är viktigast med ditt jobb?

– Tonåren är en omvälvande tid med mycket identitetssökande. Jag vill vara en vuxen förebild som ser och bekräftar ungdomarna som kommer till fritidsgården och försöka hjälpa särskilt de som har det jobbigt av någon anledning. Fritidsgården ska vara en miljö där ungdomar kan umgås med varandra utan att behöva prestera som i skolan, men där vi samtidigt försöker stimulera deras intressen.

Hur är det att vara fritidsledare i Tyresö?

– Det känns väldigt bra att kommunen är tydlig med att gårdarna är viktiga som trygghet för kommunens ungdomar. Jag arbetar också väldigt nära min chef och det finns ett fint förtroende mellan oss och en lyhördhet för önskemål från mig och de andra fritidsledarna, till exempel vad gäller individuell schemaläggning.

Hur är stämningen på kommunens fritidsgårdar?

– Positiv och välkomnade, hoppas jag. Vi jobbar väldigt mycket med bemötandefrågor, som till exempel med vilket språk vi tilltalar varandra. Vi har nolltolerans mot skällsord eftersom vi är måna om att alla ska känna sig trygga på fritidsgårdarna.

Hur kommer det sig att du jobbat kvar så länge?

– Jag började 1991 och de ungdomar som jag träffade då har i dag själva barn som kommer till fritidsgårdarna. Att möta dem är en häftig känsla. Arbetar man med ungdomar måste man också utveckla sig själv hela tiden, till exempel lära sig om nya prylar och hänga med i sociala medier. Och varje dag är en ny utmaning – jag vet aldrig hur den kommer att bli.

 

Namn: Ohuru Hallström

Yrke: Fritidsledare

Utbildning: Fritidsledarutbildning och chefsutbildning för arbetsledare inom fritidssektorn

Bor: Brandbergen i Haninge

Så tar jag mig till jobbet: Bil

Fritidssysselsättning: Gymmar

 

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 26 februari 2018