Hillevi är spindeln i demokratinätet

Kommunsekreterare Hillevi Elvhage lotsar viktiga ärenden genom den demokratiska processen. Och hon får se snabba resultat.

Kommunsekreterare Hillevi Elvhage

Vad gör du som kommunsekreterare?

– Jag ser till att handlingarna till de ärenden som kommunstyrelsen och arbetsutskottet ska ta beslut om är fullständiga och håller tillräckligt hög kvalitet. Jag granskar och kontaktar handläggare i fall det fattas saker. Det känns viktigt att både politiker och medborgare får den information de behöver.

Varför sökte du dig till Tyresö kommun?

– Jag hade jobbat på statliga myndigheter tidigare, men ville ha en roll som var närmare medborgarna. Eftersom jag själv bor i Tyresö var det naturligt att också prova på att jobba här. Jag började 2011 och trivs jättebra.

Vad har Tyresö kommun att erbjuda folk i din bransch?

– Väldigt mycket eftersom det är en stor arbetsgivare med många olika typer av jobb. För nyfikna kommunikatörer och statsvetare finns det möjligheter att utvecklas i den riktning man själv tycker är spännande. De korta beslutsvägarna i kommunen gör också att man snabbt får se resultat av sitt arbete.

Vad har varit roligast hittills under din tid i kommunen?

– Att jobba med att genomföra valet till kommun, landsting och riksdag. Valet planeras av oss på kommunkansliet, allt ifrån att rekrytera de som ska ta emot röster i vallokalerna till att leverera rösterna till länsstyrelsen. Själv jobbade jag med att ta emot och granska valdistriktens röster på valnatten och så planerade jag utbildning för de nya politikerna som valdes in.


Namn:
Hillevi Elvhage

Yrke: Kommunsekreterare

Utbildning: Master i sociologi och fil. kand. i statsvetenskap och kommunikationsvetenskap

Bor: Trollbäcken i Tyresö

Så tar jag mig till jobbet: Mest på cykel (även vintertid), ibland med buss eller bil

Fritidssysselsättning: Umgås med familj och släkt, följa nyheter och samhällsdebatt och göra chokladpraliner

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 19 februari 2018
Upp