Jobba hos oss

Sommarjobb för ungdomar

Kommunen kan underlätta för dig som är 16 eller 17 år och folkbokförd i Tyresö kommun att få sommarjobb genom att ersätta din arbetsgivare med halva kostnaden för din lön.

Du söker själv det jobb som du är intresserad av. Det kan vara inom ett privat företag eller offentlig verksamhet. Företaget eller organisationen anmäler till Tyresö kommun att de kommer att anställa dig under sommaren 2018. Du får din lön från arbetsgivaren som vanligt.

Du har också möjligheten att prova på att starta eget företag under sommarlovet. Mer information och ansökningsformulär kommer inom kort att publiceras här.

Jobbsöksträff

Vill du ha stöd i hur du söker sommarjobb kan du anmäla dig till någon av våra jobbsöksträffar. Max antal deltagare per träff är 17 personer. Du kan anmäla dig till jobbsöksträff via länkarna nedan.

Anmäl dig till jobbsöksträff den 14 marslänk till annan webbplats

Anmäl dig till jobbsöksträff den 20 marslänk till annan webbplats

Anmäl dig till jobbsöksträff den 26 marslänk till annan webbplats

Så gör du när du hittat ett sommarjobb

När du har hittat en arbetsgivare som är villig att anställa dig, ber du arbetsgivaren att gå in på www.tyreso.se/sommarjobb och läsa det som står under "För dig som vill anställa sommarjobbare. Anmälan om sommarjobb måste vara inskickad senast den 31 maj. Arbetsgivaren kan få en ersättning på 50 procent för max 90 timmar. Naturligtvis kan du jobba mer men då får arbetsgivaren stå för hela lönen för överstigande tid. Under anställningstiden ska du ingå i företagets/verksamhetens försäkring då du inte är försäkrad via Tyresö kommun. Det är arbetsgivaren som bestämmer vad din lön ska vara.

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 14 mars 2018
Upp