Har din verksamhet, förening eller organisation plats för en feriejobbare?

Kommunala verksamheter, ideella föreningar och organisationer i Tyresö kommun kan anmäla sitt intresse för att ta emot feriejobbare. Det kostar inte verksamheten någonting att anlita en feriejobbare, lönen betalas av centrum för arbete och integration. En feriejobbare kan bli en viktig medarbetare och ge möjlighet till det lilla extra som annars inte hinns med.

Anmäl ditt intresse för att ta emot feriejobbare

Använd länken och anmäl ditt intresse för feriejobbare. Du behöver ange period(er) och antal feriejobbare per period. Det är viktigt att du snabbt skickar in din intresseanmälan.

Feriejobben ger dig möjligheter

Feriejobbande ungdomar är en tillgång. De ger dig möjlighet att sätta guldkant på tillvaron och kan genomföra aktiviteter som du kanske annars inte har resurser för. Feriejobben ger dig möjlighet att skapa dialog och få tillgång till ungdomarnas tankar och idéer. Hur tycker ungdomarna att verksamheten fungerar? Du kan få ett ungdomsperspektiv på vad som är bra och vad som kan förbättras. Behöver du ”bolla” frågor som rör skolan? Hur vill ungdomar att Tyresö ska utvecklas? Hur vill ungdomar leva och bo? Ta emot en eller flera feriejobbare och låt dom prova din verksamhet. Du får möjlighet att presentera ditt yrkesområde och hitta framtida kollegor.

Hur fungerar feriejobb?

Kommunala verksamheter, ideellt föreningsliv och organisationer kan anmäla intresse för feriejobbare. På sommarlovet anordnas feriejobb under tre perioder, varje period omfattar tre veckors arbete (max 90 timmar). På höst- och jullov är det en veckas arbete (max 30 timmar).

Alla ungdomar som är folkbokförda i Tyresö och fyller 16 eller 17 år under innevarande år kan ansöka om feriejobb. Förtur kan lämnas till ungdomar med särskilda behov. Centrum för arbete och integration står för ungdomarnas lönekostnad och samordning av administration. Arbetsplatsen ansvarar för arbetsmiljö, arbetsuppgifter och handledning.

Vilka möjligheter finns?

Du kan anmäla intresse för feriejobbare i alla perioder, det finns ett begränsat antal platser (det är inte garanterat att du får det antal som du önskar).

Vissa jobb eller uppdrag kanske passar bättre att genomföra under höst- eller jullov, då det är en kortare period (en vecka). Man kan till exempel skapa projektgrupper med ungdomar för att jobba med en speciell fråga eller ämne. Det finns säkert många intressanta projekt och utvecklingsarbeten som kan genomföras med hjälp av feriejobbare. Missa inte möjligheten att ta med ungdomarna i arbetet med kvalitetsförbättringar och utveckling av verksamheten.

Sidan publicerad av: Jonna Carlström
Senast uppdaterad: 8 januari 2024