Feriearbete för ungdomar

Informationen på denna sida gäller feriejobben 2020, som är genomförda. Trots Covid-19 lyckades kommunen ge 217 ungdomar möjlighet att feriearbeta under 2020. Nu pågår arbetet med utvärdering av årets feriejobb och planering för nästa år. Information om feriejobben 2021 publiceras på denna sida under våren 2021.

Du som är född 2003 eller 2004 och är folkbokförd i Tyresö, är välkommen att söka feriejobb hos Tyresö kommun. Platserna fördelas inom kommunala verksamheter och ideellt föreningsliv. Du kan exempelvis få arbeta på förskola, äldreboende, kontor, vaktmästeri eller med parkskötsel.

Kommunen erbjuder 200 feriejobb sommaren 2020.

  • Du får arbeta tre veckor.
  • Du får arbeta en av följande perioder: 15 juni-3 juli, 6 juli-24 juli
    eller 27 juli-14 augusti.
  • Du får arbeta maximalt 90 timmar under perioden.
  • Lönen är 75 kronor i timmen, semesterersättning tillkommer med 15,40 kronor per timme.

Ansök om feriejobb

Du ansöker om feriejobb via Tyresö kommuns e-tjänst för feriejobb. Eftersom efterfrågan på feriejobb ofta är större än tillgången, lottas platserna ut. Ditt ansökningsdatum spelar ingen roll.

Sista ansökningsdag har passerat, ansökan är stängd.

Lottning

Lottningen är klar. Besked till alla sökande ungdomar har skickats ut med e-post. Håll utkik efter ditt besked. Om du har fått erbjudande om feriejobb är det viktigt att du tackar JA och anmäler dig till ett informationsmöte senast den 15 april, annars går din plats vidare till annan sökande på reservlistan. Mer om detta kan du läsa i ditt besked.

Informationsmöte med kontraktsskrivning

Viktig information till dig som har anmält dig till informationsmöte.
Med anledning av coronaviruset (covid-19) och dess spridning kommer vi inte att ha någon gemensam samling med information. Den överenskomna tiden för mötet gäller fortfarande, men för att ytterligare minska risken för smittspridning väntar du utomhus tills det finns en ledig handläggare, så klä dig efter väder!

Du kommer att träffa en handläggare, skriva under ditt kontrakt, lämna de blanketter som du har med dig. Övrig information får du i en broschyr som du tar med hem.

Vi är rädda om varandra, om du har sjukdomssymtom eller någon i din närhet är sjuk, ska du INTE komma, då ska du istället kontakta malin.andersson@tyreso.se, så ordnar vi din kontraktsskrivning på annat sätt.

Eventuell påverkan på grund av coronaviruset

Tyresö kommun följer händelseutvecklingen när det gäller det nya coronaviruset (covid-19). Vi samarbetar med andra och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att vi kan behöva förändra vårt arbetssätt och våra planer inför sommaren. Om det blir förändringar som påverkar ditt feriejobb kommer vi att kontakta dig, information kommer också att finnas på den här webbsidan.

Tillsammans för Granängsringen

Av de 200 feriejobben, fördelas 75 platser till projektet ”Tillsammans för Granängsringen”.

"Tillsammans för Granängsringen" är ett samarbete mellan kommunen och Tyresö bostäder. I sommar kommer 75 ungdomar få chansen att jobba med olika projekt som gör områden i Tyresö bättre. Vi kommer att måla, klippa gräs, kratta, snickra, plantera och mycket mer. Alla som jobbar i projektet ska känna ökad stolthet och ägandeskap för området!

Läs mer om projektet Tillsammans för Granängsringenlänk till annan webbplats

Har din förening plats för en feriejobbare?

Det kommer inte att kosta din förening någonting att anlita en feriejobbare utan lönen betalas av kommunen. En feriejobbare kan bli en viktig medarbetare i din förening under sommaren och ge möjlighet att kunna göra det lilla extra som inte annars hinns med. Be din förening kontakta Tyresö kommun, arbetsmarknadsenheten.

Sidan publicerad av: Maria Lagerqvist
Senast uppdaterad: 14 oktober 2020
Upp