Monika gjorde karriärresa inom kommunen

Monika Mogren bytte bana från barn- och utbildningsförvaltningen till att bli samhällsvägledare på kommunens servicecenter. Jobbet visade sig bli en riktigt utmaning – och Monika stortrivs.

Monika Mogren, Samhällsvägledare

Hur kom det sig att du började arbeta på Tyresö kommun?

– Jag är uppvuxen och bosatt här, men har tidigare jobbat i stan, bland annat som informatör och koordinator. I början av 2000-talet utbildade jag mig inom Hotel management, men så dök det upp ett vikariat som placeringsassist på barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö som jag kände mig lockad av att söka, och på den vägen är det.

Hur blev du samhällsvägledare?

– När jag hade jobbat några år med administration på barn- och utbildningsförvaltningen hade jag lärt mig mycket om kommunen och kände väl till kommunens servicecenter. Jag tyckte det verkade roligt att jobba där så när de utlyste en tjänst som receptionist så sökte jag och fick napp. Efter ytterligare något halvår fick jag börja som samhällsvägledare.

Vad är ditt uppdrag?

– Jag är en kanal in till kommunen för alla invånare som har frågor eller synpunkter. Jag svarar på frågor via telefon, e-post, sociala medier eller tar emot besök i servicecenter. Som samhällsvägledare arbetar jag också med utredningar till exempel färdtjänst och faderskap.

Vad undrar folk om?

– Allt mellan himmel och jord. Vad gäller för renhållning och matavfallskärl? Hur söker man försörjningsstöd? Hur fungerar skolvalet? Många som ringer är rådvilla eller oroliga, andra kan vara irriterade eller arga. Men de allra flesta blir glada och tacksamma när de märker att jag gör mitt bästa för att hjälpa dem.

Vad är roligast med jobbet?

– Jag vet aldrig vilka frågor som dyker upp, så jobbet är alltid spännande, och på köpet blir jag själv allmänbildad.

 

Namn: Monika Mogren

Yrke: Samhällsvägledare

Utbildning: KY-utbildning Hotel Management

Bor: Trollbäcken i Tyresö

Så tar jag mig till jobbet: Promenerar eller åker buss. Ibland bil.

Fritidssysselsättning: Mycket träning; olika pass på Friskis, även jogging. Älskar slalom, sjunger i kommunkören, rider, läser mycket och gillar friluftsliv.

 

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 14 mars 2018