Johan skapar egen karriärväg

Johan Smeder är nybakad exploateringsingenjör och lär sig mycket av bredden på uppgifter som Tyresö kommun erbjuder honom.

Johan Smeder - Exploateringsingenjör

Hur fick du jobb i Tyresö?

– Under studietiden hörde jag av mig till Tyresö kommun med förhoppning om att de kunde ta emot en sommarpraktikant. Ett initiativ jag är glad över, då jag fick napp. Jag hade jätteroligt på min sommarpraktik, knöt bra kontakter och fick komma tillbaka även nästa sommar. Sedan när jag pluggat klart öppnade sig möjligheten att börja min karriär på kommunen som exploateringsingenjör.

Hur var övergången mellan studier och arbete?

– Det är ett stort steg men det har gått bra, mycket tack vare ett jättefint och genomtänkt mottagande. Trots att jag är ny får jag ta mycket eget ansvar men har samtidigt en handledare att ställa frågor till och bolla idéer med.

Vad innebär rollen som exploateringsingenjör?

– Jag ansvarar för att ta fram och genomföra detaljplaner på områden som ska exploateras. Jag representerar också kommunen som markägare, gör ekonomiska kalkyler och följer upp avtal mellan kommunen och olika byggherrar.

Vad är roligast med att jobba i Tyresö?

– Det händer så mycket! Vi håller både på med allt ifrån stora nybyggnationer till fritidsområden som ska göras om till permanenta boenden. Det finns en enorm bredd i arbetsuppgifterna som gör att jag lär mig nya saker hela tiden.

 

Namn: Johan Smeder

Yrke: Exploateringsingenjör

Utbildning: Civilingenjör i Lantmäteri, Lunds tekniska högskola

Bor: Bagarmossen i Stockholm

Hur tar du dig till jobbet: Kollektivt

Fritidssysselsättning: Mat, resor och segling

 

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 14 mars 2018