Catrin sadlade om och blev kvalitetschef

Catrin Ullbrand gick från jobbet som enhetschef för ett sjukhem till att bli kvalitetschef. Fast med samma arbetsgivare: Tyresö kommun.

Chef för kvalitetsenheten Catrin Ullbrand

Hur kom det sig att du blev kvalitetschef?

– Jag är som person intresserad av utveckling och tycker alltid att det finns något att förbättra. Som enhetschef inom vården var jag väldigt inriktad på att tillsammans med medarbetarna modernisera sjukhemmet där jag arbetade. Sedan när kommunen sökte en kvalitetschef tog jag mod till mig och anmälde mitt intresse.

Hur var det att byta roll?

– Det gick jättebra, mycket tack vare den stöttande, generösa och tillåtande kultur som finns i Tyresö kommun. Jag har haft förmånen att ha mycket bra chefer som gett mig stöd och litat på att jag skulle klara det.

Vad gör du som kvalitetschef?

– Som chef för kvalitetsenheten är jag ytterst ansvarig för de processer som ska säkerställa att kommunen levererar god kvalitet. Vårt uppdrag är att granska kommunens verksamheter vilket innebär att vi beskriver och bedömer kvaliteten så att alla delar håller tillräckligt hög kvalitet. Vi tar också fram modeller och metoder som stöd för kvalitetsutveckling.

Vad är roligast med att jobba på Tyresö kommun?

– För mig är det optimalt att jobba i en komplex verksamhet där det krävs att jag som ledare gör mitt allra bästa och får med andra på tåget för att förbättra och förnya. Det händer också väldigt mycket på kvalitetsområdet i Tyresö kommun. 2017 var vi en av sex kommuner som blev nominerade till utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun.

 

Namn: Catrin Ullbrand

Yrke: Kvalitetschef

Utbildning: Sjuksköterskeexamen, kvalitetsutbildning, ledarutveckling

Bor: Strandängarna i Tyresö

Så tar jag mig till jobbet: Cykel eller buss

Fritidssysselsättning: Frisk luft, läsning, Friskis, golf, matlagning, svampplockning

 

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 14 mars 2018