Lina tar sportintresset till jobbet

Lina Nilsson studerar företagsekonomi och är samtidigt studentmedarbetare på Tyresö kommuns avdelning Fritid och Friluft. Genom jobbet har hon insett hur viktig kommunen är för föreningslivet.

Studentmedarbetare Lina Nilsson

Varför ville du bli studentmedarbetare i Tyresö kommun?

– Jag tänkte att Tyresö är en häftig idrottskommun med många fina föreningar inom många olika sporter. Det var också en jättebra chans att få testa kunskaperna från studierna i verkligheten.

Vad får du göra?

– Jag har varit med på många olika events och mässor som Minfritid.nu och Funkisfestivalen. Det är spännande eftersom jag själv är intresserad av att arbeta med events i framtiden. Jag har också mina egna ansvarsområden, som att administrera bokningar och granska närvarorapporteringen som ligger till grund för föreningarnas ekonomiska stöd.

Vad är roligast med att arbeta med idrottsfrågor på Tyresö kommun?

– Att kommunen är så viktig för föreningarna. Föreningslivet bygger på ideella krafter och deras arbete blir väldigt tungrott om de inte får rätt stöd. Så jag känner att vi på Fritid och Friluft gör skillnad för alla barn, ungdomar och vuxna som idrottar organiserat.

Hur tänker du dig din yrkesframtid?

– Det skulle vara jättespännande att jobba strategiskt med idrottsfrågor på en kommun. Att lägga upp de stora riktlinjerna och hjälpa föreningarna att utveckla sin verksamhet.

 

Namn: Lina Nilsson

Yrke: Studentmedarbetare Fritid och friluft

Utbildning: Masterprogrammet i företagsekonomi på Södertörns högskola, kandidatutbildning i Sport Management

Bor: Tullinge (Botkyrka kommun)

Så tar jag mig till jobbet: Kommunalt

Fritidssysselsättning:Träna, titta på sport och umgås med vänner

 

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 28 februari 2018