Anna är trygghet för de äldre

Anna Roos Dahlström är undersköterska som arbetar med äldre. Hon uppskattar att ta del av spännande livsberättelser och är alltid redo att hitta lösningar på problem som uppstår.

Undersköterska Anna Dahlström

Hur kommer det sig att du arbetar med äldre?

– Jag började arbeta här på äldreboendet Björkbacken direkt efter gymnasiet och trivdes otroligt bra ända från början. Det känns meningsfullt att hjälpa de äldre i deras vardag och under arbetsdagen får jag ta del av många spännande livsberättelser. Vi som jobbar och de äldre bryr oss verkligen om varandra och är som en slags familj.

Vad är roligast på ditt jobb?

– Jag arbetar mycket med personer som lider av demens och det är en utmaning som kräver kreativitet och flexibilitet. När jag går in till en person på morgonen vet jag aldrig vilken form den har just idag. Kanske har personen ingen lust alls att ta sin medicin - då får jag hitta en lösning på det.

Vad får dig att trivas på jobbet?

– Att jag känner att jag utvecklas och lär mig nytt, till exempel har jag gått vidareutbildning inom demensvård. Det är också spännande att vi börjar få in en ny generation av äldre som har helt andra vanor och ställer helt andra krav än den generationen som bodde här när jag började jobba. Nu är det inte längre gammeldans som gäller på musikaftnarna – utan Beatles och Rolling Stones!


Namn: Anna Dahlström

Yrke: Undersköterska

Utbildning: Hälso- och sjukvårdsprogram på gymnasiet

Bor: Bollmora

Så tar jag mig till jobbet: Går

Fritidssysslor: När jag får tid så tar jag gärna en promenad

 

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 2 mars 2018