27 april 2022

Traineeplats i Tyresö hemtjänst i sommar

Nu satsar vi för att förändra bilden av arbete i äldreomsorgen hos unga. 30 unga har därför chans på traineeplats i Tyresö hemtjänst i sommar!

Denna sommar testar Tyresö kommun en ny rekryteringsmodell.

Omsorgsförmedlingen attraherar unga till arbete i äldreomsorgen och ger stöd och coachning första tiden i yrket via ett traineeprogram. Programmet riktar sig till de som är i åldern 18-25 år. Målet är att fler unga ska våga prova ett arbete i äldreomsorgen, få en positiv start och vilja stanna.

Inom traineeprogrammet utbildas även faddrar/handledare i verksamheterna. Fokus ligger på att utveckla introduktionen för att ge unga ett riktigt bra välkomnande in i yrket.

Traineeprogrammet är utformat tillsammans med två av äldreomsorgens främsta experter, Monica Berglund (sjuksköterska, tidigare direktör på Tre Stiftelser) och Susanne Rolfner Suvanto (sjuksköterska, författare, ansvarig för Sveriges Nationella kvalitetsplan för äldreomsorg)

Vet du någon som skulle passa som trainee i sommar? Tipsa gärna att söka!

Läs mer på www.omsorgsformedlingen.se/ansok Länk till annan webbplats. eller besök https://youtu.be/AQw2a2LQL4Q Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 27 april 2022