21 december 2021

Introduktionsdag välkomnar nya medarbetare

Kollegorna, naturen, chefen och öppenhet är bäst i Tyresö när kommunens nyanställda tycker till. Det kom fram på introduktionsdagen i slutet av november som den här gången hölls den digitalt med drygt 50 medarbetare från alla kommunens verksamhetsområden.

Dagen bjöd bland annat på inspiration från ledningen och moderator var John Henriksson som är chef för äldre- och omsorgsförvaltningen. Kommunstyrelsens ordförande, Anita Mattsson, berättade om det arbete som görs och välviljan i politiker och tjänstemän som vill varandras bästa med Tyresöborna i fokus. Vår tillförordnade kommundirektör, Elin Waltersson, lyfte motivationens och ledarskapets betydelse för att lyckas bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Och även lite dans stod på agendan.

Ordmoln

Under dagen fick deltagarna besvara flera Mentimeterfrågor. En av frågorna var "Det jag gillar bäst med Tyresö kommun som arbetsplats är..:" och där svarade våra drygt 50 nyanställda stjärnor att arbetskollegorna är något de gillar allra bäst. Det är ju tillsammans vi blir Sveriges bästa offentliga arbetsgivare!.

I utvärderingen av dagen framgår att deltagarna förväntade sig mer information om vår organisation och våra verksamheter. Därför kommer HR-enheten att arbeta vidare med utveckling av introduktionsprocessen.

I utvärderingen av introduktionsdagen kom det också fram att för att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare så förväntar man sig som medarbetare att bli involverad, lyssnad på och att få hänga med i utvecklingen. Våra nya medarbetare fick även göra grupparbeten digitalt. De bidrog med goda dialoger och bra feedback kring vad det kan tänkas stå på Instagram när vi blir Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Boxar med vad det skulle stå på Instagram
Fler boxar med vad det skulle stå på Instagram
Sidan publicerad av: Annika Röed
Senast uppdaterad: 21 december 2021