Hur väljer jag till åk 7?

Valet till årskurs 7 för elever som går i kommunal eller fristående grundskola.

Båda vårdnadshavarna måste godkänna skolvalet

Om det finns två vårdnadshavare måste båda vårdnadshavarna logga in på Mittskolval för att valet ska räknas som giltigt. Den ena gör ett val och den andra godkänner valet för att visa sitt samtycke.

Mitt skolval.se Länk till annan webbplats.

Elever som går i en kommunal skola i Tyresö med högstadium

Om ditt barn redan går i en av Tyresös kommunala skolor med högstadium behöver du inte göra ett aktivt skolval för att visa att ni vill gå kvar på skolan. Ditt barn flyttas då automatiskt upp till årskurs 7 på sin nuvarande skola.

Om du vill göra ett aktivt val och endast söka plats på en specifik skola, väljer du endast denna skola som önskemål. Kan vi inte erbjuda en plats på den önskade skolan kommer vi att stänga ansökan och inte placera ditt barn på närmaste kommunala skola som har plats. Du behåller din nuvarande skolplacering så länge du inte kommer in på någon av de önskade skolor du lägger in i skolvalet. Om du får plats på någon av de önskade skolorna kommer den nuvarande skolans plats att gå till en annan elev vid placeringen i skolvalet. Det går inte att ångra sig efter att skolvalet stängt.

Elever som går i en fristående skola eller annan kommunal skola

Om ditt barn går på en skola utanför kommunen, eller en fristående skola, ber vi dig kontrollera med skolan/kommunen att du har en plats till årskurs 7. Om du inte gör ett aktivt skolval till någon av våra kommunala skolor förutsätter vi att ditt skolval är att ditt barn ska fortsätta på nuvarande skola även i årskurs 7.

Om du inte vill att ditt barn ska fortsätta sin skolgång i årskurs 7 på sin nuvarande skola är det viktigt att du gör en rangordning på alla våra kommunala skolor som finns i kommunen (sex stycken), detta visar att ni vill få en skolplacering i kommunal skola oavsett vilken skola det blir, men enligt den rangordning som ni önskat.

Om du endast vill söka till en specifik skola väljer du endast denna skola som önskemål i skolvalet. Kan vi inte erbjuda en plats på den önskade skolan kommer vi att stänga ansökan och inte placera ditt barn på närmaste kommunala skola som har plats. Då fortsätter ditt barn sin skolgång på nuvarande skola.

Sidan publicerad av: Mona Östberg
Senast uppdaterad: 11 januari 2024