Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Hur gör jag om vi ska flytta till Tyresö kommun och vill vara med i skolvalet?

Om ni flyttar till Tyresö och vill vara med i skolvalet behöver vi få in ett underlag som styrker att ni flyttar in till kommunen. Det kan vara ett köpekontrakt eller ett hyreskontrakt.

Skicka ett mail till barn-utb@tyreso.se för att meddela att ni vill vara med i skolvalet. När vi fått in underlagen som styrker inflytt så kommer ni att bli inbjudna till skolvalet, förutsatt att allt är klart innan den 13 februari då skolvalet stängs.

Du som flyttar till Tyresö och inte anmäler er till skolvalet innan skolvalsperioden är slut (13 februari stänger skolvalet). Du gör då en inflyttsansökan vi E-tjänstportalen och du deltar inte i skolvalet som övriga elever i Tyresö kommun, utan erbjuds en plats efter att alla elever i skolvalet fått en skolplacering. Är de skolor du valt i din ansökan fulla, kommer du att få plats på den närmaste skola där det finns plats. Det behöver inte betyda att det är den skola som ligger närmast barnets folkbokföringsadress.

Sidan publicerad av: Mona Östberg
Senast uppdaterad: 11 december 2019
Upp

Hitta på sidan