Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Hur fungerar kösystemet?

Det datum du ansöker om förskoleplats är din plats i kön.

Kommunen erbjuder plats i förskola inom tre månader från ansökningsdatum. Har flera barn i kön samma ansökningsdatum, det vill säga samma köplats, erbjuds det äldsta barnet plats före yngre barn. Platserna fördelas bland annat enligt förtur för barn i behov av särskilt stöd och syskonförtur.

I Tyresö kommun har du som förälder möjlighet att ställa ditt barn i kö till tre alternativa förskolor. Vid placering tar vi hänsyn till dina önskemål och placerar i första hand ditt barn på någon av de förskolor du har valt, beroende på om det finns någon ledig plats där. Finns inte plats ledig på någon av de förskolor du har valt, kommer ditt barn att erbjudas en plats på en annan förskola, så nära hemmet som möjligt.

Du har rätt att tacka nej till det första platserbjudandet du får och samtidigt stå kvar i kön. Om du tackar nej även till erbjudande nummer två, tappar du din plats i kön och måste göra en ny ansökan.

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 3 september 2019
Upp

Hitta på sidan