Information om corona till företagare

Tyresö kommun följer utvecklingen av coronaviruset och vilka konsekvenser det får för näringslivet. Branscher drabbas på olika sätt och många företag står inför stora utmaningar. Kommunen arbetar med att ta fram konkreta åtgärder för att stötta det lokala näringslivet och presenterar här nedanför sina första åtgärder.

Åtgärdspaket för Tyresös företagare

Kommunen beslutade den 27 mars 2020 om flera konkreta åtgärder för att stötta Tyresös företagare. Några exempel: Anstånd med fakturor, snabbare betalningar från kommunen och slopad avgift för uteserveringar och torghandel.

Läs mer om stödåtgärderna

Enkät till Tyresös företagare

Hur påverkar coronaviruset verksamheten i ditt företag? Svara på en kort enkät och hjälp kommunen att ta reda på hur du som företagare ser på risker och möjligheter. Enkäten är en del i kommunens arbete för att ta fram åtgärder för stöd till det lokala näringslivet.

Svaren behandlas anonymt. Sista dag att svara på enkäten är 30 april, men vi tar del av alla inkomna svar fortlöpande.

Här kan du svara på företagarenkätenlänk till annan webbplats

Telefonjour för småföretagare

Nyföretagarcentrum har öppnat en kostnadsfri telefonjour för företagare som behöver stöttning med anledning av coronaviruset. Välkommen att ringa Nyföretagarcentrum torsdagar kl 9-12, på telefon 010-151 11 05.

Läs mer på Nyforetagarcentrums webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information till företagare på verksamt.se

På webbplatsen verksamt.se hittar du information från myndigheter om coronaviruset som är viktig för dig som företagare att känna till.

Information på verksamt.se för företagarelänk till annan webbplats

Information in English for business ownerslänk till annan webbplats

På verksamt.se får du veta vad som gäller exempelvis när det gäller anstånd med betalning av skatt. Det finns också information om regler vid sjukdom, uppsägning av personal och mycket annat som kan beröra dig som är företagare.

Vården behöver skyddsmaterial – kan du skänka?

Tyresö kommuns vård- och omsorgsverksamheter har brist på skyddsmaterial. Har du eller ditt företag något i ditt lager du kan skänka oss? Det kan vara ansiktsmasker, visir (även hemmagjorda), skyddsglasögon och skyddskläder. Kontakta oss via e-post: upphandling@tyreso.se

Läs mer om vilken skyddsutrustning som behövslänk till annan webbplats

Sidan publicerad av: info@tyreso.se
Senast uppdaterad: 27 mars 2020
Upp