Information om corona till företagare

Tyresö kommun följer utvecklingen av coronapandemin och vilka konsekvenser den får för näringslivet. Branscher drabbas på olika sätt och många företag står inför stora utmaningar. Här kan du läsa om vilka konkreta åtgärder kommunen har gjort för att stötta det lokala näringslivet. Här finns också tips på kostnadsfri rådgivning och mycket annat som du som är företagare kan ha nytta av.
(Sidan uppdaterades 21 oktober kl 13.10)

Åtgärdspaket för Tyresös företagare

Kommunen har beslutat om flera konkreta åtgärder för att stötta Tyresös företagare. Några exempel: Anstånd med fakturor, snabbare betalningar från kommunen och slopad avgift för uteserveringar och torghandel.

Enligt beslut i kommunstyrelsen den 8 oktober 2020 förlängs dessa stödåtgärder fram till och med den 31 mars 2021.

Läs mer om stödåtgärderna (beslut 8 oktober 2020)

Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund senarelägger fakturering av tillståndsavgifterlänk till annan webbplats

Tillfälligt sänkta hyror i utsatta branscher (beslut 5 maj 2020)

Smittskyddsåtgärder på serveringsställen

Folkhälsomyndigheten har tagit fram föreskrifter och allmänna råd om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Föreskrifterna ska hjälpa caféer och restauranger att motverka spridning av covid-19. Föreskrifterna trädde i kraft den 7 juli 2020.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rådlänk till annan webbplats

Minska covid-19-spridningen: Tips till dig som driver en verksamhet

Har du en butik som lockar många kunder? Driver du kanske ett café eller planerar du att ordna en loppis? Pandemin ställer speciella krav på alla som driver företag och organiserar verksamheter.

Myndigheterna har sammanställt en checklista med tips. Det finns också affischer och annat material som du kan ladda ner.

Myndigheternas checklista, tips och rekommendationer

Nyföretagarcentrums telefonjour

Nyföretagarcentrum har en kostnadsfri telefonjour för företagare som behöver stöttning med anledning av coronaviruset. Välkommen att ringa Nyföretagarcentrum vardagar kl 9–12, på telefon 010-151 11 05.

Nyföretagarcentrums webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stöd till nyföretagare

Nyföretagarcentrum har startat Nyföretagarhjälpen för att stötta och vägleda nyföretagare i coronakrisen. De har en webbplats med information, och de arrangerar livesändningar på sin Facebooksida. Sändningarna kan även ses i efterhand.

Nyföretagarhjälpenlänk till annan webbplats

Nyföretagarhjälpens Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Program för livesändningarna hösten 2020länk till annan webbplats

Regionala företagsjouren

Den regionala företagsjouren ger råd till företag som har drabbats av krisen. Företagsjouren drivs av Almi i samarbete med Region Stockholm. Rådgivningen är kostnadsfri under pågående coronapandemi. Du kan ringa företagsjouren på telefon 08-520 277 90 på vardagar kl 9–12 och 13–16.

Regionala företagsjourenlänk till annan webbplats

Information till företagare på verksamt.se

På webbplatsen verksamt.se finns information från myndigheter om coronaviruset som är viktig att känna till. Exempelvis vad som gäller för att få anstånd med betalning av skatt. Det finns också information om regler vid sjukdom, uppsägning av personal och mycket annat som kan beröra dig som är företagare.

Information på verksamt.se för företagarelänk till annan webbplats

Information in English for business ownerslänk till annan webbplats

Hitta personal snabbt – använd #jobbjustnu

Är ditt företag i snabbt behov av personal? I Arbetsförmedlingens platsbank samlas annonser för arbetssökande under hashtag #jobbjustnu. Tanken är att underlätta både för dig som behöver anställa, och för personer som behöver ett nytt eller ett tillfälligt jobb.

Arbetsförmedlingens webbplatslänk till annan webbplats

Enkät till Tyresös företagare

Kommunen har genomfört en enkät för att ta reda på hur coronapandemin påverkar verksamheten i Tyresös företag. Enkäten är en del i kommunens arbete för att ta fram åtgärder för stöd till det lokala näringslivet. Sista dag att svara på enkäten var den 30 april 2020.

Sidan publicerad av: info@tyreso.se
Senast uppdaterad: 21 oktober 2020
Upp