Information om corona till företagare

Tyresö kommun följer utvecklingen av coronapandemin och vilka konsekvenser den får för näringslivet. Här kan du läsa om vilka konkreta åtgärder kommunen har gjort för att stötta det lokala näringslivet. Här finns också tips på kostnadsfri rådgivning och mycket annat som du som är företagare kan ha nytta av.

Fortsatt pandemistöd för Tyresös företagare

Kommunen har beslutat om flera konkreta åtgärder för att stötta Tyresös företagare. Några exempel: Anstånd med fakturor, snabbare betalningar från kommunen och slopad avgift för uteserveringar och torghandel.

Enligt beslut i kommunstyrelsen den 9 mars 2021 förlängs dessa stödåtgärder fram till och med hösten 2021 (olika datum).

Läs mer om stödåtgärderna (beslut 9 mars 2021)

Tillfälliga pandemilagen – så sköter Länsstyrelsen tillsynen

Länsstyrelsen har fått omfattande tillsynsuppgifter av verksamheter i den tillfälliga pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari och gäller till utgången av september. Syftet med tillsynen är att minska smittspridningen genom att informera om och kontrollera efterlevnaden av föreskrifter och beslut.

Läs mer om hur Länsstyrelsen sköter tillsynen Länk till annan webbplats.

Tipsa Länsstyrelsen om trängsel enligt pandemilagen via e-post

Restriktioner för restauranger och annan servering från 1 juli 2021

Den som driver restaurang eller annan servering måste se till så att trängsel inte uppstår. Ingen övre gräns, men sällskap ska kunna hålla 1 meters avstånd till andra sällskap. Storleken på ett sällskap är begränsad till 8 personer. Utomhus är storleken på sällskap inte begränsad. Restaurangernas öppettider har återgått till det normala.

Folkhälsomyndighetens regler för restauranger Länk till annan webbplats.

Smittskyddsåtgärder på serveringsställen

Folkhälsomyndigheten har tagit fram en tillsynsvägledning för serveringsställen som till exempel restauranger och caféer. Vägledningen riktar sig främst till tillsynsmyndigheterna men den kan även vara ett stöd för dig som driver serveringsställen.

Folkhälsomyndighetens tillsynsvägledning – frågor och svar Länk till annan webbplats.

Bromsa smittan – så här kan din verksamhet göra Länk till annan webbplats.

Nyföretagarcentrum stöttar via telefonjour

Nyföretagarcentrum har en kostnadsfri telefonjour för företagare som behöver stöttning med anledning av pandemin. Välkommen att ringa Nyföretagarcentrum vardagar kl 9–12, på telefon 010-151 11 05.

Nyföretagarcentrums webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stöd till nyföretagare via Nyföretagarhjälpen

Nyföretagarcentrum har startat Nyföretagarhjälpen för att stötta och vägleda nyföretagare i pandemin. De har en webbplats med information, och de arrangerar livesändningar som du kan se via deras Facebooksida. Sändningarna kan även ses i efterhand.

Nyföretagarhjälpen Länk till annan webbplats.

Nyföretagarhjälpens Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program för livesändningarna våren 2021 Länk till annan webbplats.

Regionala företagsjouren

Den regionala företagsjouren ger råd till företag som har drabbats av krisen. Företagsjouren drivs av Almi i samarbete med Region Stockholm. Rådgivningen är kostnadsfri under pågående coronapandemi. Du kan ringa företagsjouren på telefon 08-520 277 90 på vardagar kl 9–12 och 13–16.

Regionala företagsjouren Länk till annan webbplats.

Information till företagare på verksamt.se

På webbplatsen verksamt.se finns information från myndigheter om coronaviruset som är viktig att känna till. Exempelvis vad som gäller för att få anstånd med betalning av skatt. Det finns också information om regler vid sjukdom, uppsägning av personal och mycket annat som kan beröra dig som är företagare.

Information på verksamt.se för företagare Länk till annan webbplats.

Information in English for business owners Länk till annan webbplats.

Hitta personal snabbt – använd #jobbjustnu

Är ditt företag i snabbt behov av personal? I Arbetsförmedlingens platsbank samlas annonser för arbetssökande under hashtag #jobbjustnu. Tanken är att underlätta både för dig som behöver anställa, och för personer som behöver ett nytt eller ett tillfälligt jobb.

Arbetsförmedlingens webbplats Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: kommunikation@tyreso.se
Senast uppdaterad: 31 maj 2021