Bli en cykelvänlig arbetsplats

Vill du ha friska och skärpta medarbetare? Har ert företag det som krävs? Bli cykelvänligast!

Projektet Cykelvänligast drivs av Stockholms stad och Energi- och klimatrådgivningen i samarbete med Cykelfrämjandet. Projektet startade för att uppmuntra och stötta arbetsplatser som vill underlätta för sina medarbetare att cykla till och från jobbet. Alla arbetsplatser i Tyresö är välkomna att anmäla sig och deltagandet är kostnadsfritt.

Läs mer om Cykelvänligast Länk till annan webbplats.

Många arbetsplatser vill göra det lättare för sina anställda att ta sig till och från jobbet på cykel. Att kunna visa upp en genomtänkt cykelpolicy kan till och med vara en konkurrensfördel vid rekrytering av ny personal. För vem vill inte jobba på en plats där man bryr sig om miljön och sina medarbetare?

Så här gör ni för att delta

  1. Börja med att utse en ansvarig person eller arbetsgrupp som jobbar med frågan internt och som blir kontaktperson gentemot Cykelvänligast. Det kan vara en chef, arbetsledare eller en engagerad cykelentusiast.
  2. Registrera er (länk finns längre ner)
  3. Genomför resvaneundersökning. Den som är kontaktperson på er arbetsplats får information och länk till en undersökning, som ska skickas ut till anställda på er arbetsplats.
  4. Sätt igång! Kolla bland kriterierna och gör en plan för hur ni ska göra er arbetsplats mer cykelvänlig.

Kriterier för hur cykelvänlig en arbetsplats är

Kriterierna är indelade i fem nivåer, från en till fem stjärnor. Din arbetsplats ska uppfylla sex kriterier i varje nivå för att kunna gå vidare till nästa. Ju fler stjärnor desto mer cykelvänlig är din arbetsplats. Man kan starta på noll!

Därför ska ni delta i Cykelvänligast

Regelbunden motion är bra för hälsan. Det har en positiv effekt på immunförsvaret, motverkar sömnproblem och koncentrationssvårigheter, och bidrar till en minskad sjukfrånvaro. Det finns många fördelar med att uppmuntra och stötta sina medarbetare att cykla. Utöver hälsosammare medarbetare som presterar bättre, bidrar ni till bättre framkomlighet och renare luft.

Vilka andra deltar?

Via länken nedan kan du få koll på vilka andra som deltar i Cykelvänligast.

Deltagare i Cykelvänligast Länk till annan webbplats.

Frågor?

Frågor kan besvaras av Lotta Anglén
E-post: lotta.anglen@tyreso.se
Telefon: 08-578 293 12

Sidan publicerad av: hallbarhet@tyreso.se
Senast uppdaterad: 5 april 2022