Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Odla utan trädgård

Odla utan trädgård är ett projekt där kommunen lånar ut pallkragar och odlingslådor till odlingssugna medborgare som inte har en egen trädgård.

Odla utan trädgård Wättingestråket

Bor du i lägenhet och längtar efter att odla dina egna grönsaker?

Kommunen har en stadsodling vid Wättinge gårdsväg som är väldigt populär och många odlingssugna står i kö. För att möta behovet planerar vi ännu en stadsodling, och vi behöver din hjälp för att få reda på var intresset är som störst.

Tyck till här!länk till annan webbplats

Så går det till

Efter att du har anmält dig och skrivit på ett avtal blir du tilldelad en (numrerad) låda eller pallkrage. Det kostar ingenting att vara med, men som odlare skriver du under ett avtal där du bland annat förbinder dig till att ta hand om odlingen under hela säsongen.

Lådorna passar för såväl blommor som bär och grönsaker. Kommunen står för jord, vatten och en kompost i anslutning till lådorna. Fröer, gödsel, verktyg etcetera står odlarna själva för.

Odla utan trädgård Wättingestråket

Fördelarna med odling

Fördelarna är många. Forskning visar att odling har en positiv koppling till människans hälsa. Den bidrar till ett bättre klimat, en ökad biologisk mångfald och ett kretsloppstänk. Samtidigt kan odling höja livskvaliteten genom att den bidrar till ett mer trivsamt och socialt samhälle med nya mötesplatser för människor. 

Sidan publicerad av: tekniska@tyreso.se
Senast uppdaterad: 21 januari 2020
Upp