Brevik skola insektshotell

Så här jobbade eleverna på Brevik skola med sitt insekts-hotell.

Vårt bihotellprojekt är skapat av cirka 70 elever i år 4 och år 5. Vi valde att göra tre hotell där två grupper (en från grupp 4 och en grupp från år 5) var ansvariga för ett hotell. Vi utgick från växthusstommar som vi satte tak på och placerade i pallkragar.

Vi har haft 2–4 lektionstillfällen för detta. Vi startade med en introduktion om projektet och varför det var så viktigt att vi alla hjälps åt att skapa boplatser och bilvänliga miljöer. Vi arbetade även med naturskyddsföreningens material med filmer, quiz och pyssel.

Fortsättningsvis har de äldre eleverna arbetat med att borra boplatser i träbitar och vedklabbar och de yngre fick så ängsblommor i pallkragarna. Därefter har eleverna varit ute och samlat material – vassrör, bamburör, kottar, pinnar med mera – och börjat bygga ihop bihotellens ”våningsplan”. Hönsnät sattes upp runtom bihotellen för att skydda mot fåglar med mera.

Slutligen så ska eleverna komma överens om namn på sitt hotell samt hålla koll på inflytt av gäster och vattna blommorna.

Eleverna har varit väldigt engagerade i detta projekt och känslan är att de har förstått varför det är viktigt att Rädda Bina och många är intresserade av att fortsätta skapa boplatser hemma i sina egna trädgårdar.

Tre insektshotell i pallkragar
Sidan publicerad av: Lise-Lotte Anglén
Senast uppdaterad: 7 mars 2022

Hitta på sidan