Klimatsmart med BeChange

BeChange är ett världsledande hållbarhets coachingprogram som gynnar såväl klimat som individer. Programmet gör det lätt för människor att skapa den klimatsmarta livsstil som de längtar efter samtidigt som de når imponerande resultat i koldioxidreducering.

Ulla Luin, Anna Lind, Alex Genberg, Linda Lindgren, Johanna Gustavsson och Annika Sundvall

Kursen pågår februari till maj 2019 och är gratis för dig. Den finansieras av Tyresö kommun tillsammans med Naturvårdsverket och kommunerna Stockholm, Järfälla och Huddinge.

BeChange fokuserar på välbefinnandet som drivkraft och utlovar en kurs fri från pekpinnar och skrämselpropaganda. Steg för steg får du hjälp med att göra klimatsmarta förändringar i din vardag.

För att kunna delta ska du ha fyllt 18 år, vara bosatt i Tyresö och ha en stark vilja att göra hållbara livsstilsförändringar och möjlighet att lägga tid och energi på det. Du ska vara inställd på att gå kursen i sin helhet och att avsätta tid för eget arbete samt att fullfölja in- och utvägning.

Kursen börjar med att du “väger in” dig. Detta görs för att vi ska veta hur klimatpåverkande din livsstil är idag och vilka av dina aktiviteter som innebär störst utsläpp. Du sätter sedan en målvikt och en målbild som du jobbar mot under kursens gång. Sedan följer inspirerande föreläsningar, gruppcoaching och övningar (själv och i grupp) för att ge dig verktygen att nå dina mål. Kursen avslutas med att du väger ut dig och får ett intyg om din medverkan. Tillsammans firar vi sedan resultatet och början på din nya klimatsmarta livsstil!
OBS! Först när du vägt in dig har du en garanterad plats på kursen och först när du vägt ut dig får du intyget om din medverkan.

Den praktiska delen

  • Biffen (hur vi äter)
  • Bostaden (hur vi bor)
  • Bilen (hur vi transporterar oss)

 Den mentala delen

  • Känslor (hur vi mår)
  • Motivation (hur vi motiverar oss)
  • Kommunikation (hur vi kommunicerar hållbarhet med vår omgivning)


Träff 1 INVÄGNING
Träff 2 KICK-OFF
Träff 3 BIFFEN & MOTIVATION
Träff 4 GRUPPCOACHING
Träff 5 BOSTADEN & KOMMUNIKATION
Träff 6 BILEN
Träff 7 KÄNSLOR
Träff 8 AVSLUTNING & UTVÄGNING

Tider att välja på

  1. Tisdag klockan15-17:30
  2. Tisdagar klockan 18-20:30
  3. Torsdagar klockan 18-20:30
  4. Fredagar klockan 13-15:30

Uppge i anmälan de tider som passar dig. Om du exempelvis har möjlighet att gå både tisdagar kl 15 och torsdagar kl 18 så skriver du det i fritextfältet. Detta för att underlätta gruppindelningen och öka chansen att du blir tilldelad en grupp som passar dig.

Deltagarna delas sedan in i fyra grupper med cirka 25 personer i varje. I gruppen stöttar och peppar ni varandra och du kommer att upptäcka att det är kul, meningsfullt och möjligt att förverkliga din vision om ett klimatsmart liv. BeChange fokuserar på förändringar som går ihop med just ditt liv!

Text

Sidan publicerad av: Lise-Lotte Anglén
Senast uppdaterad: 26 februari 2019
Upp

Hitta på sidan