Tipssida för Sorteringsguiden

Här hittar du tips på hur du kan använda Sorteringsguiden för att ta reda på hur du ska sortera ditt avfall.

Förbättra sökträffen

Hittade du inte det du sökte efter? Prova att söka på ordet i singular- eller pluralform i fliken Sök avfall. Du också prova att böja ordet. Får du fortfarande inte någon sökträff, tipsa gärna avfall@tyreso.se

Navigera på sidan

Det finns tre olika flikar i Sorteringsguiden för att ta reda på hur avfallet ska sorteras.

På fliken Sök avfall kan du söka fritt på det du vill sortera. Genom att klicka på plustecknet till höger om din sökträff får du information om hur ditt avfall ska sorteras och vart du kan lämna det.

På fliken Avfall A-Ö hittar du ett bokstavsregister för alla avfallsord som finns i Sorteringsguiden. Klicka på den bokstav som ditt avfall börjar på för att öppna registret. Klicka dig sedan vidare på ditt avfallsord för att ta reda på hur det ska sorteras och vart du kan lämna det.

På fliken Avfallstyper hittar du samtliga typer av avfall i en lista. Avfallstyperna listas i bokstavsordning. Klicka dig in på respektive avfallstyp för att ta reda på mer om den.

Vid flera sökträffar

Om ditt avfallsord finns i flera sökträffar kommer samtliga av dessa visas i en lista. Listan visas i relevansordning. Notera att listan kan löpa över flera sidor och att du då kan behöva bläddra till nästa sida för att hitta just ditt avfallsord.

Sidan publicerad av: avfall@tyreso.se
Senast uppdaterad: 7 augusti 2023