Bli en minimeringsmästare!

Vi söker dig som vill utmanas och inspireras att minska ditt avfall och tävla mot hushåll i hela Sverige. Anmäl dig och bli en Minimeringsmästare 2021!

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll som på ett lekfullt och lärorikt sätt vill lära sig mer om hur man minskar sitt matsvinn, konsumerar mer hållbart och minskar sitt klimatavtryck. Under ett års tid utmanas och inspireras deltagarna att leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra familjer i den stora Sverigekampen.

Så här går tävlingen till

Som deltagande hushåll medverkar du på tematräffar om matsvinn, textil, farligt avfall, hållbar konsumtion och delande. Träffarna hålls fysiskt i Tyresö och Nacka, eller digitalt beroende på rådande restriktioner.

Du förväntas även att:

  • väga ditt avfall och rapportera in resultatet vid tre tillfällen under året
  • genomföra utmaningar inom respektive tema
  • dela med dig av projektet i dina egna sociala medier.

Del av Sverigekampen

Samtidigt som du utmanar dig själv och andra hushåll i Tyresö och Nacka, tävlar du mot familjer i hela landet i en Sverigekamp.

När året för Sverigekampen är slut utses det hushåll som minskat sitt avfall mest och som samlat mest poäng genom utmaningar till Minimeringsmästare 2021.

Vill du vara med?

Alla typer av hushåll kan anmäla intresse för att delta - ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par. Vi utser sedan fem hushåll av varierande karaktär och boendeform i Tyresö kommun. Det spelar ingen roll om du redan är en hängiven avfallssorterare, eller nybörjare med goda ambitioner.

Intresseanmälan är öppen fram till den 15 september. Vi går igenom anmälningarna när anmälningsperioden är slut. Välkommen med din anmälan!

Arrangörer

Tyresö kommun och Tyresö bostäder arrangerar Minimeringsmästarna lokalt tillsammans med Nacka vatten och avfall samt Stena Fastigheter Stockholm.

Minimeringsmästarna drivs av Göteborgsregionen (GR) Länk till annan webbplats.och finansieras av Avfall Sverige Länk till annan webbplats. samt deltagande kommuner.

Sidan publicerad av: avfall@tyreso.se
Senast uppdaterad: 25 maj 2021