Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna är en utmaning för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Fem hushåll i Tyresö har tävlat i den stora Sverigekampen 2022 – och en av dem knep andraplatsen!

Bli en Minimeringsmästare 2023

Är du intresserad av att delta i nästa omgång av Minimeringsmästarna, som startar hösten 2023, kan du redan nu anmäla ditt intresse. Du förbinder dig inte till något genom din anmälan, vi kontaktar dig inför den nya tävlingsomgången. Var med och minimera!

Intresseanmälan Minimeringsmästarna 2023 Länk till annan webbplats.

Minimeringsmästarna i Tyresö

Fem hushåll från Tyresö blev utvalda att tävla i den "officiella" kampen, mot andra hushåll i hela Sverige. Tävlingen startade i oktober 2021 och avslutades i oktober 2022. Hushållens avfallsmängder har mätts under tävlingens gång. De har också deltagit i träffar på olika teman: matsvinn, textil, farligt avfall, hållbar konsumtion och delande, och utfört olika utmaningar på dessa teman.

En av de deltagande Tyresöfamiljerna kom på andra plats i den nationella tävlingen!

Tyresöfamilj näst bäst i Sverige på att minska sitt avfall

Digital minimeringsmästare

Utöver de utvalda hushållen har alla som vill kunnat vara med och lära sig att minska sitt avfall, genom att haka på utmaningarna i sociala medier och bli digital minimeringsmästare.

Arrangörer

Tyresö kommun och Tyresö bostäder arrangerar Minimeringsmästarna lokalt tillsammans med Nacka vatten och avfall samt Stena Fastigheter Stockholm.

Minimeringsmästarna nationellt drivs av Göteborgsregionen  Länk till annan webbplats.och finansieras av Avfall Sverige Länk till annan webbplats. samt deltagande kommuner.

Möt de utvalda hushållen i Tyresö

Här är de hushåll i Tyresö som tävlat mot hushåll i hela Sverige om att bli årets minimeringsmästare. Följ #minimeringsmästarna_tyresö i sociala medier för att ta del av deras erfarenheter och tips.

svidén

Familjen Svidén

Emma, 18
Susanne, 47
Linnea, 15
Stefan, 47

Örtegren

Familjen Örtegren

Ida, 43
Robert,47
Allan, 11
Clara, 9
Alma, 7

Rundin

Familjen Rundin

Ursula, 53
Hanna, 13

lindell

Familjen Lindell

Sandra, 40
Li, 12

Kvarnström Fasth

Familjen Kvarnström Fasth

Emelie, 32
Emil, 44
Neo, 3
Nox, 1
Tuva, 14
Theo, 12

Sidan publicerad av: avfall@tyreso.se
Senast uppdaterad: 16 november 2022