Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna är en utmaning för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Sex hushåll i Tyresö är utvalda att tävla i den stora Sverigekampen, men alla som vill kan delta digitalt.

Minimeringsmästarna i Tyresö

Sex hushåll från Tyresö har valts ut att tävla i den "officiella" kampen, mot andra hushåll i hela Sverige. Denna tävling pågår från oktober 2021 till oktober 2022. De här hushållens avfallsmängder mäts under tävlingens gång och det hushåll som lyckats minska sitt avfall mest vinner äran att bli årets minimeringsmästare.

De utvalda hushållen i Tyresö deltar under året i träffar på tema matsvinn, textil, farligt avfall, hållbar konsumtion och delande. De är dessutom med i olika utmaningar.

Nyfiken på hur det går för deltagarna? Läs reportaget från senaste träffen.

Minimeringsmästarna antar nästa utmaning

Bli digital minimeringsmästare!

Det fina med Minimeringsmästarna är att alla som vill kan vara med och lära sig att minska sitt avfall, även de som inte deltar i den officiella tävlingen.

Så här gör du för att bli digital minimeringsmästare:

De aktuella utmaningarna (Minimeringsmästarnas facebooksida) Länk till annan webbplats.

Arrangörer

Tyresö kommun och Tyresö bostäder arrangerar Minimeringsmästarna lokalt tillsammans med Nacka vatten och avfall samt Stena Fastigheter Stockholm.

Minimeringsmästarna nationellt drivs av Göteborgsregionen  Länk till annan webbplats.och finansieras av Avfall Sverige Länk till annan webbplats. samt deltagande kommuner.

Möt de utvalda hushållen i Tyresö

Här är de hushåll i Tyresö som tävlar mot hushåll i hela Sverige om att bli årets minimeringsmästare. Följ #minimeringsmästarna_tyresö i sociala medier för att ta del av deras erfarenheter och tips.

svidén

Familjen Svidén

Emma, 18
Susanne, 47
Linnea, 15
Stefan, 47

Rosén

Familjen Rosén

Mia, 39
Tommy, 37
Arne, 5
Rune, bebis

Örtegren

Familjen Örtegren

Ida, 43
Robert,47
Allan, 11
Clara, 9
Alma, 7

Rundin

Familjen Rundin

Ursula, 53
Hanna, 13

lindell

Familjen Lindell

Sandra, 40
Li, 12

Kvarnström Fasth

Familjen Kvarnström Fasth

Emelie, 32
Emil, 44
Neo, 3
Nox, 1
Tuva, 14
Theo, 12

Sidan publicerad av: avfall@tyreso.se
Senast uppdaterad: 21 december 2021