Ny webbplats i mars 2018

Tyresö kommuns lanserade sin nya externa webbplats den 6 mars 2018. En webbplats med mindre fokus på nyheter och mer på service. Och ett luftigare utseende med större textstorlek och en ljusare färgskala.

Stora delar av innehållet på den gamla kommunala webbplatsen fick följa med till den nya – men inte allt. Vi har tagit bort sällan besökta sidor, strukit ner långa och krångliga texter och slagit ihop innehåll.

Navigation och design

Nya tyreso.se har färre nivåer, det behövs alltså inte lika många klick för att hitta sidor längre ner i strukturen.

Designmässigt är nya tyreso.se luftigare än den gamla webbplatsen. Några få ljusa färger kontrasterar till Tyresö kommuns mörkblå huvudfärg. Och storleken på texten är större än tidigare. 

Startsidan

Nytt på startsidan är "Gå direkt" – länkar till sidor som vi vet att många letar efter. Dem kan vi ändra och byta ut så ofta det behövs. Till exempel kan vi ha "Åka skidor" på vintern och "Bada" på sommaren.

Även sidfoten innehåller länkar till sådant som många efterfrågar. Där finns kontaktuppgifter, länkar till vår Facebook-sida och andra sociala medier samt snabblänkar till bland annat kommunens digitala karta, och till formulär där du kan lämna synpunkter.

Där finns också en länk till A-Ö, där du hittar webbsidorna sorterade i bokstavsordning.

Genomgångssidor

Via "Förskola och skola", "Boende och miljö" och de andra rubrikerna upptill på sidorna kommer du till överskådliga genomgångssidor där du enkelt kan klicka vidare till det du söker. Dessa länksidor innebär ett nytt sätt att navigera på webbplatsen. De traditionella länkarna i vänsterspalten är borta.

Vanliga webbsidor

Webbsidorna består av endast en spalt med innehåll. Det finns alltså ingen vänstermeny och inga länkar i högerspalten eftersom webbplatsen ska fungera bra oavsett om du besöker webbplatsen i mobilen eller på datorn.

Fem portaler

Våra portaler har fått en ny design med bland annat nya färger. Fyra av portalerna som fanns på gamla webbplatsen finns även på nya tyreso.se:

En helt ny portal är "Stadsutveckling Tyresö" – en stadsbyggnadsportal som riktar sig till både medborgare och byggaktörer. Där finns information om vad som planeras och byggs i större skala i Tyresö kommun. Där finns också alla kommunens detaljplaner och översiktsplanen som visar hur kommunen ska utvecklas på sikt.

Stadsutveckling Tyresö

Portaler som ersätts av vanliga webbsidor

Vissa portaler finns inte kvar på nya tyreso.se. Innehållet i dessa portaler finns på vanliga webbsidor. Det gäller exempelvis skolornas och förskolornas portaler som nu har ersatts av vanliga webbsidor, en för varje förskola och skola. Du når sidorna via ingången "Förskola och skola". Eller klicka direkt på länkarna här nedanför:

Alla förskolor

Alla grundskolor

Även innehållet i dessa tidigare portaler hittar du nu på olika webbsidor: Kommunal hemtjänst, Studie- och yrkesvägledning, Utförare, Norra Tyresö Centrum, Ung och Senior.

Enkelt att rapportera fel

Längst ner på de flesta webbsidorna finns en grön ruta där du anonymt kan tycka till om innehållet på just den sidan. Är något i texten felaktigt eller svårt att förstå? Saknas något? Är någon länk trasig?

Om du vill ha svar på din synpunkt måste du skriva din e-postadress.

Har du frågor?

Kontakta webmaster@tyreso.se

Sidan publicerad av: webmaster@tyreso.se
Senast uppdaterad: 20 juli 2020
Upp