11 maj 2018

Möt medeltiden vid Lilla Tyresö

Tyresö medeltidsdagar äger rum 19–20 maj kl 11–17 ute vid Lilla Tyresö, nära Tyresö slott och kyrka. De är numera en kär tradition för många familjer och en ny upplevelse för dig som inte har varit här.

SONY DSC

Foto: Sara Hartman

Medeltidsdagarna är som en tidsresa tillbaka till en svunnen tid. Det blir tornerspel, medeltida marknad och spektakel. Området sjuder av liv, gycklare gör akrobatiska konster och barnen får öva jonglering på gycklarskolan. Det finns roliga aktiviteter; prova på att svinga ett svärd, kasta en yxa, tova ull eller åk den medeltida karusellen!

Nytt för i år är tornerspelet "Den ofrivillige riddaren" och det coola tjejgänget Idisi från Ryssland som spelar medeltida musik. En annan nyhet är den härliga pannkaksbuffén om man föredrar det framför brända mandlar, vildsvin och galtaklämmor. Gycklargruppen Pest & Kolera underhåller på området med sina roliga infall.

På den medeltida marknaden säljs bärnsten, lädervaror, ylletyger, medeltida kläder, korv, must, sötsaker och bröd. Krogen Glada Galten serverar mat och caféet Svarta Koppen sötsaker och bakverk.

Se hela programmet, förköp dina biljetter och se fler bilder

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 14 maj 2018