08 november 2018

Han är Tyresös nya kommundirektör

Stefan Hollmark har utsetts av kommunstyrelsen i Tyresö, till ny kommundirektör i Tyresö kommun. Han börjar sin anställning under våren 2019.

Stefan Hollmark

Stefan Hollmark kommer närmast från ett arbete som koncernchef för Telge AB i Södertälje, där han arbetat sedan 2011. Telgekoncernen består av moderbolaget Telge AB och ett flertal dotter- och intressebolag och ägs av Södertälje kommun. Stefan har gedigen erfarenhet som ledare inom Telgekoncernen, bland annat som VD för Telge Nät och Telge Återvinning. Mellan 2003 och 2008 var han VD på SRV Återvinning som ägs av fem Södertörnskommuner. Stefan Hollmark är 54 år och bor med sin familj i Tumba i Botkyrka kommun.

- Kommundirektören är en avgörande spelare för att skapa en väl fungerande kommunal verksamhet. Vi har träffat flera väldigt duktiga kandidater och jag känner att det här valet är det rätta. Stefan Hollmark har väldigt goda meriter och en stor erfarenhet av att förändra och utveckla stora och komplexa organisationer. Jag tror att det här kommer att bli väldigt bra. Jag är också glad över att vi haft ett så bra samarbete mellan mig och Anita Mattsson (S) i den här processen och att vi är eniga om att Stefan är den rätta kommundirektören, säger Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Stefan Hollmark ersätter den avgående kommundirektören Bo Renman som går i pension under våren.

Rekryteringsarbetet har genomförts av ett externt rekryteringsföretag. Representanter för förtroendevalda från både opposition och majoritet, kommunledningsgruppen samt HR och fackliga organisationer har varit involverade i rekryteringsprocessen.

Foto: Knut Koivisto

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 13 november 2018
Upp