Driftstörningar på tyreso.se och e-tjänster

Publicerad: 19 juni 16:00

Tisdagen den 19 juni mellan kl 19.00 och 23.00 har Tyresö kommun underhåll av sina IT-system. Detta kan innebära driftstörningar på bland annat tyreso.se och e-tjänster.

21 februari 2018

Vill du göra en insats för ett barn?

I Tyresö finns det barn och ungdomar som av olika anledningar behöver bo i ett jourhem eller i ett familjehem. Här finns också barn som är i behov av en kontaktfamilj. Familjevården söker nu dig som vill göra en insats för dessa barn - och för samhället.

Gör en insats

Vill du hjälpa barn och ungdomar som behöver stöd i sin vardag, eller som av olika skäl inte kan bo med sina biologiska föräldrar? Vi söker nu engagerade Tyresöbor, ensamstående eller familjer, som vill hjälpa dessa barn.

Din insats gör skillnad och hjälper barn och ungdomar till en bättre framtid.

Visste du till exempel att vår statsminister Stefan Löfven växte upp i ett familjehem?

All information på en sida

Den som tidigare inte har någon erfarenhet av att stödja behövande barn och ungdomar, kan behöva information. Socialstyrelsen har tagit fram en sida med samlad praktisk information för dig som är intresserad. Där får du till exempel veta sådana grundläggande saker som vad skillnaden är mellan ett jourhem och ett familjehem. Du får också insyn i vilka olika stödinsatser du skulle kunna hjälpa till med, och hur vardagen för barnen – och för den som väljer att engagera sig för barnen − kan se ut.

Läs mer på mininsats.se.länk till annan webbplats

Kontakta oss

Du som är Tyresöbo och intresserad av att hjälpa barn och ungdomar i vår kommun, är varmt välkommen att kontakta oss via telefon: 08-5782 95 56.

Du kan också kontakta oss via e-post: familjevarden@tyreso.se

Senast uppdaterad: 26 februari 2018