20 november 2023

Från Tyresöinitiativ till ny mötesplats för hundägare

Nu har Tyresös tredje och nyaste hundrastgård öppnat i Tyresö Strand. För det har vi Tyresöbon Mikaela att tacka. Hennes förslag i Tyresöinitiativet fick stöd av 84 personer och det gick därför vidare för politiskt beslut.

Två personer i ytterkläder klipper tillsammans ett blågult band.

Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson tillsammans med initiativtagaren Mikaela Stenström på invigningen av hundrastgården.

Den nya hundrastgården i Tyresö Strand blev färdig i oktober men invigdes formellt den 20 november 2023 av kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson. Tillsammans med matte eller husse kom ungefär femton glada hundar med och firade.

– Att lämna ett Tyresöinitiativ är ett sätt att engagera sig i samhället, sa Anita Mattsson vid invigningen, innan hon välkomnade fram initiativtagaren Mikaela Stenström att klippa band.

Fyra hundar sitter bredvid varandra och tittar uppåt.

Fyra hundkompisar som tillsammans med flera andra fyrbenta vänner fick vara med och utforska hundrastgården och fira öppnandet.

Förslaget om hundrastgård är ett av flera om hundrastgårdar, vilket visar på stor efterfrågan och intresse bland Tyresöbor med hund. Mikaela Stenströms Tyresöinitiativ om hundrastgård i östra delarna av Tyresö fick 84 röster och behandlades i hållbarhetsutskottet, eftersom förslaget fick fler än 50 röster.

Kvinna utomhus med liten hund i famnen.

Initiativtagaren Mikaela kom till invigningen med egna hunden Malte.

Den nya hundrastgården ligger längs med gång- och cykelvägen vid Tyresövägen i Tyresö Strand, mellan Prästgårdsvägen och Tyresö skola.

Sidan publicerad av: Susanna Carlman
Senast uppdaterad: 20 november 2023